Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Κεραμέως: «16.000 προσλήψεις στο δημόσιο με έμφαση στην υγεία, αύξηση 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης»

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο, τονίζοντας ότι την μερίδα του λέοντος θα έχει η υγεία, ενώ τόνισε ότι αυξάνεται κατά περίπου 20% το επίδομα θέσης ευθύνης.

Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, η Νίκη Κεραμέως τόνισε σήμερα (2.9.2023) μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ ότι γίνονται διαρκώς, βάσει του κανόνα 1 προς 1.

Για το επίδομα θέσης ευθύνης η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι: «αυξάνεται κατά περίπου 30%. Αυτό γίνεται γιατί είναι καταλυτικής σημασίας ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Εισάγουμε κίνητρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο».

«Καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες»

Για το μπόνους παραγωγικότητας, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι «στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πώς θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό εισάγουμε στόχους, υπάρχει η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, το μπόνους παραγωγικότητας για να γίνονται διαρκώς καλύτεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εν τέλει να παρέχονται ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στις νέες ταυτότητες. Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «πάνε σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια στη χώρα, ανεβάζουν την ασφάλεια στη χώρα. Είναι πλέον ένα εργαλείο εύχρηστο σε όλους τους πολίτες και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη».