Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Κίνημα Αλλαγής: Μεθοδευμένη η αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις της ΝΔ που οδήγησαν στην αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η χθεσινή μεθοδευμένη αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ακυρώνει την αυτοτέλεια των επιμελητηρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
Η διοίκηση Χατζηθεοδοσίου χαρακτηρίστηκε από διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, ομόφωνες αποφάσεις και εποικοδομητικές παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο. Έχαιρε πλήρους αποδοχής από τα επιμελητήρια και την επιχειρηματική κοινότητα.

Αποδεικνύεται, όμως, πως η κυβέρνηση θέλει ένα επιμελητηριακό θεσμό άφωνο και άβουλο. Ιδίως στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Σήμερα, που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ έναν γόνιμο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες της κρίσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει: «Οι ωμές κομματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση».