Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Μ. Γερονικολός: «Φιάσκο με τις αποζημιώσεις -Φιλοδωρήματα έλαβαν οι συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΚΕ ΚΙΝΑΛ – ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την επιβίωση συκοπαραγωγών της Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού, τίθεται από τις αποφάσεις του ΕΛΓΑ, σχετικά με την αποζημίωσή τους.

Συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις, συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας έλαβαν «φιλοδωρήματα» αντί για αποζημίωση, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την οργή τους.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Γερονικολός σημειώνει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλούς συκοπαραγωγούς του Νομού πιστώθηκαν αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ζημιές που έχουν υποστεί από τον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο ΕΛΓΑ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του, δεν μπορεί να προστατεύσει το εισόδημα των αγροτών μας.

Οι ευθύνες για το φιάσκο των αποζημιώσεων ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει τολμήσει να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση του Οργανισμού, προκειμένου να καλύπτονται ουσιαστικά οι ζημιές των αγροτών.

Οι ευθύνες ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία γιατί ακόμα δεν έχει υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομών, προκειμένου να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καλούμε τους κατά τα άλλα «ευαίσθητους» βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξουν το ζήτημα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για όλους τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας.

Τους καλούμε να σταματήσουν τα αστεία επικοινωνιακά παιχνίδια, που στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα προβλήματα των παραγωγών.

Οι πολίτες και οι αγρότες τους ψήφισαν και τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο για να λύνουν προβλήματα, όχι για να κάνουν δηλώσεις και να εκδίδουν ανούσια δελτία τύπου»