Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
TOP

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε δει τα χειρότερα στις τιμές – Με ΝΔ σύντομα η επενδυτική βαθμίδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, σημείωσε ότι τα χειρότερα τα έχουμε δει.

Για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια ήταν οι πρώτες ερωτήσεις στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την Οικονομία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκτιμά ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», συγκράτησε και σε ορισμένες περιπτώσεις μείωσε τις τιμές, ενώ έδωσε δυνατότητα για συγκρίσεις των τιμών, «οι καταναλωτές είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν είμαι αφελής, πάντα θα υπάρχουν επιχειρήσεις που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κρίση. Το Καλάθι του Νοικοκυριού πρόσφερε διαφάνεια σε βασικά προϊόντα. Οι καταναλωτές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και είναι λογικό. Κάνουν έρευνα αγοράς. Έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς και εξαντλούμε τις δυνατότητες. Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί και άλλο τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι τα χειρότερα τα έχουμε δει».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι διάταξη για την αισχροκέρδεια υπάρχει και εφαρμόζεται με αυστηρό τρόπο.

Τι θα γίνει με τη μείωση των φόρων

Κλειστά τα χαρτιά του άφησε ο πρωθυπουργός για τις παρεμβάσεις μείωσης φόρων και ελαφρύνσεων.

Η αποκλιμάκωση των φόρων για την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός θα είναι βάσει των οικονομικών περιθωρίων, είπε ο πρωθυπουργός.

Η προσωρινή μείωση των έμμεσων φόρων προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο, επισήμανε, γιατί χώρες που το εφάρμοσαν και έχασαν έσοδα, αλλά και δεν έφτασε η μείωση στον καταναλωτή.

Ο πρωθυπουργός άφησε ένα «παράθυρο» για κάποιες παρεμβάσεις, λέγοντας ότι θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά η όποια μείωση φόρων πάντα στα περιθώρια που αφήνει η Οικονομία της χώρας.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

ΠΗΓΗ in.gr