Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Λαϊκή Συσπείρωση: Κοινή Δήλωση Κουτουμάνου και Ραδιώτη “Για τις απαράδεκτες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής Πύλου Νέστορος”

Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής Πύλου Νέστορος αναφορικά με την πρόσκληση προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να εργαστούν ως εργάτες γης στην Πυλία, σε κοινή τους ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Θανάσης Ραδιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Πύλου Νέστορος.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 

Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος:

Όταν η «αλληλεγγύη» καταλήγει «δουλεμπόριο»

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος με επίσημο δημοτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα) απευθυνόμενο στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα – αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ζητώντας τους να μετοικήσουν στο Δήμο της Πύλου – Νέστορος ως εργάτες γης για το μάζεμα ελιών.

Η «αλληλεγγύη» του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι οι πνιγμένοι της Θεσσαλίας να μετοικήσουν ως «σύγχρονοι δούλοι» στην Πύλο. Μάλλον ορισμένοι ταυτίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό με την άσκηση της διοίκηση στον Δήμο της Πύλου.

Ρωτάμε, αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης;

Τι έχει κάνει η σημερινή, αλλά και διαχρονικά όλες οι Δημοτικές αρχές, για την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία και συνολικά για την πολιτική προστασία του Δήμου, των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής; Διαχρονικά δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο.

Το μόνο που ενδιαφέρει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους (παλιούς και νέους – όλοι εκλεκτοί της ΝΔ, σε κοινή συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) είναι να παρέχουν «γη και ύδωρ» στους μεγάλους επενδυτές.

Αλληλεγγύη δεν είναι να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που είναι παρατημένοι από κράτος – Δήμους – Περιφέρεια, εδώ και μέρες. Να γίνει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, αποκατάσταση των υποδομών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

Ευτυχώς, που και σε αυτήν την καταστροφή έλαμψε ξανά η πραγματική αλληλεγγύη, με τη συγκινητική προσφορά χιλιάδων λαού απ’ όλη την Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, απομονώνοντας απάνθρωπες λογικές όπως αυτή της δημοτικής αρχής Πύλου.

15-9-2023

Επισυνάπτουμε το απαράδεκτο κείμενο του Δήμου Πύλου Νέστορος