Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Λαμπρόπουλος σε Πλακιωτάκη για Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα και γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη

Το ζήτημα της δημιουργίας Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα και τη λειτουργία ναυτιλιακής γραμμής Καλαμάτα-Κρήτη έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει σε δελτίο τύπου αναλυτικά:

Επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τα εξής δυο σημαντικά για την Μεσσηνία θέματα:

Την δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας, για Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, στην περιοχή Μπούκα της Μεσσήνης.

Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει αγοράσει 50.000τμ. στην περιοχή της Μεσσήνης, τα οποία και δώρισε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για κατασκευή και λειτουργία Ναυτικής Ακαδημίας.

Επισήμανα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αφού απέχει από την Αθήνα 2,5 ώρες, είναι κοντά στην Μεσσήνη και στην Καλαμάτα, στο Αεροδρόμιο, στο Νοσοκομείο και μπροστά στη θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μου γνωστοποίησε, πως στο πλαίσιο αναβάθμισης της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης βλέπει θετικά και με πολύ ενδιαφέρον, την προοπτική δημιουργίας της Ναυτικής Ακαδημίας-Πρότυπο στην περιοχή της Μεσσήνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού παγκοσμίως, γεγονός, που καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη, άμεσης έναρξης των συζητήσεων για συνεργασία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ώστε να εξευρεθεί τρόπος, πιθανόν μέσω ΣΔΙΤ, για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει η Ναυτική Ακαδημία.

Συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Πλακιωτάκη  τη λειτουργία Ναυτιλιακής Γραμμής, που θα συνδέει την Κρήτη με την Καλαμάτα, για την μεταφορά επιβατών, αυτοκινήτων και φορτηγών, με προορισμό την Πάτρα και εν συνεχεία την Ευρώπη.

Ευχαρίστησα τον κ. Υπουργό για την καλή και χρήσιμη συνάντηση που είχαμε, το ενδιαφέρον του και την θετική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τον Νομό μας, την Πελοπόννησο, τους νέους μας και την Εμπορική μας Ναυτιλία.