Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Απαντήσεις και τα επίσημα έγγραφα ζητά ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την απόφαση κατά της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Μετά την ανακοίνωση με την οποία αντέδρασε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ για το μείζον ζήτημα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, ζητά και επίσημα με ερώτησή του στον υπουργό όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στη λήψη της απίθανης απόφασης που βάζει “ταφόπλακα” στο προϊόν.

H ΕΡΩΤΗΣΗ

Μετά την αιφνιδιαστική, αδιανόητη, μη σύννομη και μικροπολιτική απόφαση, με την οποία επαναφέρατε την καταστροφική, για όλους τους Έλληνες παραγωγούς Ποικιλία Καλαμών, Απόφαση Αποστόλου, αφενός δίνετε το δικαίωμα σε τρίτες χώρες να τυποποιούν και να εξάγουν με το Καλαμάτα Οlives, χωρίς να είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν την χώρα προέλευσης, αφετέρου με πολύ ευκολία Έλληνες τυποποιητές, θα μπορούν να εισάγουν πάμφθηνες ελιές από τρίτες χώρες, να τις βαφτίζουν Ελληνικές, να τις τυποποιούν και να τις εξάγουν.

Επειδή με την απόφαση ουσιαστικά καταργείτε την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και του Δικαίου της ΕΕ.

Επειδή, το Δίκαιο, η Νομιμότητα και το Σωστόν, δεν μετρώνται με τους τόνους, που παράγει κάθε Νομός ή με το πόσα εκατομμύρια ευρώ αποτιμώνται οι ελιές κάθε Νομού.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι θα πράξει για να προστατεύσει την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, που από την δεκαετία του 1990 έχει κατοχυρωθεί;
  2. Πως θα προστατεύσει το ελληνικό προϊόν από τον ανταγωνισμό των τρίτων χωρών;
  3. Γιατί βιαστικά ελήφθη η Απόφαση, όταν μάλιστα, οι Φορείς της Μεσσηνίας, είχαν προτείνει επέκταση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, με παράλληλη μεταβατική περίοδο της ισχύουσας κατάστασης;
  4. Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, εισηγήσεις, πρακτικά της Επιτροπής κτλ., που οδήγησαν στην πρόσφατη Απόφαση.

 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΝ

 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ