Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Μ. Σταυριανουδάκης (Γ.Γ. ΥΠ.ΕΣ): Αποδεικνύουμε την προτεραιότητά μας στην Αυτοδιοίκηση (video)

Για τις προκλήσεις και τα ζητήματα που ανακύπτουν στην Αυτοδιοίκηση η οποία μπροστά της είχε και έχει ένα ευρύ πεδίο ευκαιριών μίλησε μεταξύ άλλων, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Στην παρέμβασή του εστίασε ανάμεσα στα υπόλοιπα στη χαμηλή απορροφητικότητα πόρων, αφού όπως είπε προγράμματα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, όπως το «Αντώνης Τρίτσης» τώρα και το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ωστόσο «…η μεγάλη πληγή της ελληνικής κοινωνίας είναι η απορροφητικότητα. Δυστυχώς είναι δυσανάλογες οι απορροφήσεις σε σχέση με τις εντάξεις», ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης, παραθέτοντας στοιχεία με αριθμούς, ενώ χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε για την προοπτική της αυτοδιοίκησης που είναι όπως και να ‘χει, σημαντική με το μέλλον να είναι… μπροστά και τη δυναμική της, ικανή να σταθεί υποστηρικτικά στο κράτος και τις τοπικές κοινωνίες. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης δε θα μπορούσε παρά να αναφερθεί σε όσα επίκεινται καθώς υπάρχουν διαθέσιμα από αρκετά προγράμματα προς απορρόφηση 15 δις. ευρώ, αλλά και σε όσα έχει διαθέσει το υπουργείο στους ΟΤΑ και κατά την πανδημία, αλλά και για την αντιμετώπιση της ενεργειακή κρίσης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα που θα ληφθούν από το χειμώνα, ο κ. Σταυριανουδάκης στάθηκε στην ανάγκη εξοικονόμησης, που θα μας βοηθήσει όπως είπε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που έρχεται, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία και εξαντλεί τα περιθώρια που υπάρχουν για ενίσχυση. «Η Αυτοδιοίκηση έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία απ’ ότι στο παρελθόν και πρέπει να είναι ένας σημαντικός εταίρος στο κράτος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Το υπουργείο έχει στηρίξει την Αυτοδιοίκηση με πολλά χρήματα προσπαθώντας να τους δώσουμε τη ρευστότητα. Ακόμη και το απλό φως όταν φεύγει ο υπάλληλος που το αφήνει αναμμένο είναι σημαντικό. Θα δούμε τι θα συμβεί με κλιματιστικά και ενεργοβόρες συσκευές, που σίγουρα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο», είπε ο γενικός γραμματέας.