Δευτέρα
8
Αύγουστος
TOP

«Μάχη» για το Τζάνε-Καλαμάκι με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές -Οι… ταρζανιές και οι υποψηφιότητες (video)

Λίγο… απ’ όλα είχε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με την 10η συνεδρίαση να έχει ως επίκεντρο τους χειρισμούς γύρω από το Τζάνε – Καλαμάκι -που σηκώνουν… πολύ κουβέντα- αλλά και έντονη πολιτική αναφορά, για τα μελλοντικά τεκταινόμενα στην περιφερειακή σκηνή.

Αρχικά, για το Τζάνε -Καλαμάκι η ανάλωση… δικαίως ξεκίνησε από τα όσα είχαν προγραμματιστεί έως και τις τωρινές διαστάσεις που δίνουν το περιθώριο με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να δοθεί η υπέρβαση των 2.099.320,32€ στην κοινοπραξία.

Βέβαια, η πορεία του έργου από τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την… κατάληξη αυτή, έφερε στο προσκήνιο αναλυτικά όλα τα βήματα, τις αγκυλώσεις της διοίκησης, τους χειρισμούς που προκάλεσαν ερωτήσεις, έως και τις σφοδρές επικρίσεις για τις ανά περιόδου αποφάσεις, ακόμη και για τις σημερινές, και, κύρια το γιατί… αυτό το έργο ξεπέρασε και το… γιοφύρι της Άρτας.

Από την άλλη, η πολιτική αντιπαράθεση είχε από όλα τα είδη των διαξιφισμών, προσωπικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές, παραταξιακές και… βουλευτικές.

Ο κ. Νίκας επανέλαβε το ότι… θα συζητήσει με τους συνεργάτες του και θα αποφασίσει το τι θα πράξει για τις επόμενες εκλογές σημειώνοντας:

“το θέμα δεν είμαι εγώ και προφανώς το τι θα αποφασίσω δεν θα συνεννοηθώ με εσάς, θα συνεννοηθώ με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι”, δηλώνοντας παράλληλα, παρών με οποιαδήποτε ιδιότητα, “εγώ δεν αφήνω τίποτε μισογενναμένο… και πρώτος και έσχατος” πρόσθεσε και άνοιξε την όλη… κουβέντα στην συνέχεια. Στο πεδίο των αναφορών του η παράταξη Τατούλη εκεί όπου σημείωσε πως:

“…εκείνο που πρέπει να εξηγήσετε είναι εσείς τι θα κάνετε και που θα είσαστε… Πολύ αμφιβάλλω εάν θα φθάσετε στην υποψηφιότητα και με τους όρους που θα φθάσετε στην υποψηφιότητα… Γράψτε αυτό που σας λέγω… Και με τους όρους… Βάλτε λοιπόν στη σειρά το κόμμα με το οποίο θα κατεβείτε… Τα αποτελέσματα των εκλογών, το δεύτερο στάδιο… Και με ποιούς όρους…  Γράφτε το αυτό… Το πρόβλημα είναι δικό σας το τι θα κάνετε;… Ψάχνοντας να δημιουργήσετε ρωγμές, περιφερόμενοι να βρείτε καμία… ταρζανία κανέναν φίλο από εδώ και από εκεί… Αμφιβάλλω ότι θα κατεβείτε στις εκλογές και φοβάμαι ότι οι όροι με τους οποίους θα κατεβείτε θα είναι δύσκολοι για εσάς. Καλή δύναμη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Νωρίτερα οκ. Νίκας θέλοντας να δείξει την κατάσταση των πολιτικών… λόγων από το βήμα του ΠΕ.ΣΥ. εκτίμησε πως καμιά δεκαριά θα είναι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους… υποψήφιοι βουλευτές.