Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Μάχη με το χρόνο για το νερό! Τεράστια η ζημιά στη δεξαμενή – Μπήκαν σε λειτουργία οι εναλλακτικές (pics)

Η προσπάθεια συνεχίζεται σε μια αδιάκοπη μάχη των συνεργείων που εργάζονται από την πρώτη στιγμή στη δεξαμενή πάνω από το Πήδημα, μια μάχη με το χρόνο προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ύδρευση στην Καλαμάτα.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα της ζημιάς στην κεντρική δεξαμενή (που μετράει χρόνο… ζωής από το 1936 και η βάση της έχει υποστεί καθίζηση) αυτή μοιάζει να είναι εκτεταμένη σε πολλά μέτρα, πολύ πιο σοβαρή από ότι αρχικά είχε προσδιοριστεί, και κατά συνέπεια, ο χρόνος για την εκεί παρέμβαση μετριέται πια σε πολλές ημέρες.

ΑΝΤΕΞΕ ΓΙΑ… ΛΙΓΟ ΤΟ BYPASS

Η λύση του bypass στο γειτονικό της δεξαμενής χώρο που έδωσε νερό από χθες το βράδυ στην πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζει διάφορα προβλήματα. Σε αυτόν μάλιστα κρίνονται ως απαραίτητες οι τεχνικές επεμβάσεις και για αυτόν τον λόγο κόπηκε ξανά το νερό λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Δεν αποκλείεται αυτή η σταδιακή διακοπή να επαναληφθεί προκειμένου να εξασφαλίζεται με κάποιον τρόπο η υδροδότηση για να γίνονται οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ως προσωρινές λύσεις.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Να σημειωθεί πως σε εφαρμογή μπαίνει και η επόμενη λύση για την σύνδεση με φλάντζα μεταξύ των δύο αγωγών της υδρομάστευσης του Πηδήματος και του αγωγού Φ600, που αναμένεται να αντιμετωπίσει καλύτερα και πιο σταθερά την όλη κατάσταση.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ

Παράλληλα για την όλη κατάσταση και το πρόβλημα των διακοπών ύδρευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας επιχειρούν στο σημείο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντομότερη επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της υδροδότησης.