Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Μανώλης Μάκαρης: «Γνωρίστε μας και εμπιστευτείτε την ξεκάθαρη πρότασή μας» (video)

Πρωτογενής τομέας, υγεία και υποδομές αποτελούν μερικές από τις βασικές προτεραιότητες για τον Μανώλη Μάκαρη και τον συνδυασμό «Πρώτα η Πελοπόννησος». Με την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών σιγά σιγά να κορυφώνεται, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεδίπλωσε το όραμά του για την επόμενη τετραετία μιλώντας στην τηλεόραση BEST για τους τρόπους με τους οποίους η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει να κινηθεί δραστικά και ουσιαστικά δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης.

Ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο υπονόησε ο Μανώλης Μάκαρης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τους άλλους δυο τους έχουν γνωρίσει και την παράταξη του Πτωχού και του Πέτρου Τατούλη, ήταν στην Περιφέρεια τόσα χρόνια. Έχουμε δει ότι η Πελοπόννησος δυστυχώς παραμένει από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρώπης παρότι  έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί» είπε και τόνισε την αποδοχή της κοινωνίας την οποία εισπράττει μέσα από την καθημερινή του επαφή με τους πολίτες κάθε περιοχής.

Σε πρώτο πλάνο για τον συνδυασμό «Πρώτα η Πελοπόννησος» η δημιουργία συνθηκών ανθεκτικότητας αρχικά για τον πρωτογενή τομέα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η προώθηση των έργων υποδομής που όπως τόνισε «έχουν βαλτώσει όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ιδιαίτερα τα φράγματα», κάνοντας ειδική αναφορά στο Φιλιατρινό Φράγμα. «Τα βαλτωμένα έργα πρέπει να… ξεβαλτώσουν, πρέπει να υποστηρίξουμε την αγροτική παραγωγή».

Ευαισθητοποιημένος λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε πως από τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του είναι η βελτίωση του Συστήματος Υγείας. «Η Περιφέρεια πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας… και δεν είναι μόνον οι υποδομές. Χρειάζεται και μια συνολική πίεση» είπε και χαρακτήρισε χρέος της νέας περιφερειακής αρχής «να κατευθύνει την πολιτεία στις σωστές αποφάσεις. Εμείς λέμε: υγεία για όλους». Για τον ίδιο μείζον ζήτημα είναι η δημιουργία τριτοβάθμιου νοσοκομείου.

«Οι υποδομές στην Πελοπόννησο δεν είναι καλές» είπε ο κ. Μάκαρης και τόνισε πως η κακή εικόνα του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις… χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξής της. Μεγάλα οδικά έργα όπως: Καλαμάτα – Ριζόμυλος-  Πύλος – Μεθώνη, Ριζόμυλος – Κορώνη, το θέμα σύνδεσης Καλαμάτας με Κυπαρισσία, και ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, είναι έργα που όπως υπογράμμισε «δεν πρέπει να μείνουν στα χαρτιά», δεσμευόμενος πως εφόσον λάβει το χρίσμα, οι πόροι που θα διαθέτει η Περιφέρεια δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτοι και «τα έργα θα τελειώνουν».

Το δικό τους ρόλο σε αυτή την εκλογική κούρσα έχουν βεβαίως παίξει με έναν τρόπο και οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες κλήθηκε να σχολιάσει ο κ. Μάκαρης καθώς χαίρει της στήριξης του κόμματος της Αριστεράς. Το μεγάλο διάστημα που το κόμμα δεν είχε ηγεσία ναι μεν επηρέασε αλλά, αφού «υπήρξε η απουσία ηγεσίας αλλά όλα τα φώτα στράφηκαν στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ» προαναγγέλλοντας την συνάντησή του με τον νέο αρχηγό του κόμματος κ. Κασσελάκης το επόμενο διάστημα.

Ο αντικειμενικός στόχος της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» και του επικεφαλής της είναι «Να περάσουμε στον δεύτερο γύρο και να διαδώσουμε παντού το μήνυμα μας και από κει και πέρα να μας αξιολογήσει θετικά ο κόσμος». Κλείνοντας ο κ. Μάκαρης απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, έστειλε το δικό του μήνυμα καλώντας τους «Να μας γνωρίσετε. Να μας εμπιστευτείτε, να διαβάσετε το πρόγραμμά μας και να μας ψηφίσετε».