Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Μαύρη Θύελλα – Αναστόπουλος: Η αποτυχημένη χρονιά, το χτίσιμο από την αρχή και το σύστημα που τον πολέμησε (video)

«Φέτος ήταν μια χρονιά αποτυχημένη από πάσης πλευράς όσον αφορά τον σχεδιασμό και την διαχείριση η οποία έγινε. Όταν έχεις έναν πρόεδρο που του λες 5 και σου δίνει 7 ο μόνος που δεν φταίει είναι αυτός!» με τα αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε αρχικά ο Νίκος Αναστόπουλος, όντας… λάβρος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο Horizon Blu παρουσία των εκπροσώπων της διοίκησης Έκτορα Στέφανου και Αντώνη Μαυρέα, του υπεύθυνου Τύπου Λευτέρη Σαρελάκου και αργότερα του μέλους του ΔΣ Γιώργου Ράλλη. Κάνοντας τον δικό απολογισμό στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με την Καλαμάτα να τερματίζει «πέμπτη και καταϊδρωμένη», ο έμπειρος προπονητής επανέλαβε πολλάκις ότι ο ίδιος είναι συνδεδεμένος με την Μαύρη Θύελλα όχι επαγγελματικά, αλλά «προσωπικά και συναισθηματικά». Πρωταρχικός του στόχος για τη νέα σεζον είναι να «ξαναχτίσει» την ομάδα. Όσο για τον γενικότερο στόχο αν και υπογράμμισε πως η Καλαμάτα οφείλει πάντοτε να έχει υψηλές βλέψεις, σημείωσε πως «κρατάμε χαμηλά την μπάλα».

 «ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ»

«Όταν υπάρχουν βοές… Ο καθένας να λέει την άποψή του, έχεις αυτό το αποτέλεσμα που είχαμε. Να ‘ρθούμε πέμπτοι και καταϊδρωμένοι» σημειώνοντας πως αν ο Ολυμπιακός δεν είχε το -10 «θα μας είχε περάσει και ο Διαγόρας στα 9 τελευταία ματς είχε 5 στο γήπεδο του που κέρδισε μόνο εμάς… με λίγα λόγια γίναμε πελάτες του Διαγόρα και της Ηλιούπολης. Θα μας είχε περάσει ο Διαγόρας…»Έριξε τα βέλη ο προπονητής της Καλαμάτας, εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η Καλαμάτα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και δη από τα αποτελέσματα ασκώντας κριτική.

Στην αρχή της σεζόν όπως σημείωσε «Ποιους κερδίσαμε; τον Παναθηναϊκό, το Αιγάλεω που έπεσε;… μόλις άρχισαν τα δύσκολα παιχνίδια, άρχισαν τα άσχημα αποτελέσματα. Ήρθαν οι ήττες και τότε χάνεις κα την ψυχολογία σου». Για να αναφερθεί στο τότε «αφήγημα: δεν είναι 10 είναι 5, δεν είναι 12 είναι 6, δεν είναι 14 είναι 7. Μας απέκλεισε η Καλλιθέα. Τον Ιωνικό τον κερδίσαμε; Ποιον κερδίσαμε;» είπε και συνέχισε «Κι όταν αυτό το αφήγημα κατέρρευσε αρχίσαμε ένα καινούργιο αφήγημα στα μπαράζ. Έρχονται και τα μπαράζ… Πέφτει η 5αρα. Έρχομαι και από την αρχή λέω ότι το υλικό είναι το καλύτερο αλλά στο γήπεδο δεν υπάρχει, δεν φαίνεται. Είμαι συνδεδεμένος με την Καλαμάτα «όχι επαγγελματικά, προσωπικά, συναισθηματικά και με όλες τις συνέπειες. Διότι είμαι και διαχειριστής όχι μόνο προπονητής» σημείωσε σε εκείνο το σημείο για να τονίσει πως ο στόχος που είχε θέσει ερχόμενος στην ομάδα που ήταν  «να παλέψουμε τα παιχνίδια… σε ένα βαθμό το πετύχαμε. Ποιο παιχνίδι δεν παλέψαμε, με εξαίρεση το τελευταίο;». Επ΄ αυτού η αλλαγή ημέρας του τελευταίοy αγώνα ως «μιας υποχρέωσής που έπρεπε να βγει» ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε ότι «οι παίκτες είχαν αδειάσει και ψυχολογικά… Η Καλαμάτα δεν είναι επί των ημερών μου να τρώει 4 γκολ και 5!»

 

«ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» 

«ΘΑ ΡΙΞΩ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ»

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την προηγούμενη θητεία του στον πάγκο της ομάδας είπε «Δυο θα μιλάνε ξεχάστε τα υπόλοιπα» είπε και με στόμφο τόνισε ότι ήρθε αποφασισμένος «Θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι όπως έκαναν την πρώτη φορά που ήρθε. Πέρυσι ήρθα κι έκανα την κότα γιατί μου είπε ο πρόεδρος «μην πας να τσακωθείς κι ανέλαβα την ευθύνη πέρυσι. Εγώ φταίω γιατί ανέβασα ψηλά τον πήχη και απεδείχθη ότι δεν μπορούσαμε να τον σηκώσουμε.»

«ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ»

Νέα ομάδα από την αρχή «με σωστές βάσεις, με σωστό σκεπτικό» θέλει να φτιάξει ο Νίκος Αναστόπουλος σημειώνοντας πως δεν τον απασχολούν όσα λένε για την ικανότητά του ως προπονητής, αφού «τα τρόπαια μετράνε! Στην ιστορία της Καλαμάτας έγραψε ότι πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα, είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε δεν το θέλουνε, είμαι ο καλύτερος προπονητής που πέρασε βάσει αποτελεσμάτων. Μπορεί οι προηγούμενοι προπονητές να ήταν καλύτεροι από μένα, κανένα πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν δέσανε! Ούτε ποτέ θα αφήσω αιχμή για συνάδελφό μου προπονητή» για να σημειώσει αμέσως μετά «Αφήσαμε τα μεγάλα λόγια που λέγαμε εμείς και ήρθανε αυτοί να πούνε τα μικρά τα λόγια και να κάνουν τα έργα. Ποια έργα; 14 βαθμούς πίσω…»

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ

Για ένα σύστημα που στάθηκε απέναντί του έκανε λόγο ο Νίκος Αναστόπουλος είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξαιρώντας όσους βρίσκονταν εντός της αιθούσης, το οποίο ωστόσο του έδειξε την πόρτα της εξόδου πρόωρα«Υπάρχει ένα σύστημα το οποίο με πολέμησε να φύγω τότε, γιατί εάν έμενα μέχρι το τέλος» τότε «την επόμενη χρονιά θα παίρναμε πρωτάθλημα… … Αυτό το σύστημα είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι». Για να επαναλάβει πως είναι «αποφασισμένος να ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι»

Για να επαναλάβει «πρώτα θα χτίσουμε την ομάδα. Θα έχετε υπομονή» για να στείλει κι ένα ακόμη μήνυμα λέγοντας «όσοι από εσάς θέλετε να μπείτε στο τρένο να φύγουμε πρέπει να είστε μέσα. Όσοι δεν θέλετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . κριτική να μου κάνετε γιατί γίνομαι καλύτερος».

Σημειώνοντας πως “τσακώνεται” μόνο με τους αντιπάλους του και «όσους πάνε να θίξουν την συμφέροντα της ομάδας που αυτή τη στιγμή υπηρετώ» για να επαναλάβει δις πως «είμαι προσωπική επιλογή του προέδρου. Και μόνιμο πρόβλημά του ποιο είναι; Πως θα φτιάξουμε την ομάδα. Όποιος παίκτης φύγει θα του ανακοινώσω εγώ ο ίδιος».

Σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν με ενδιαφέρει εδώ στην αίθουσα να μου πει κάποιος ότι δεν είμαι καλός προπονητής. Δεν με ενδιαφέρει. Μην μου πεις ότι κονόμησα ή ότι έστησα παιχνίδι…».

«ΑΝΤΙΟ» ΣΕ 7, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ξεκαθάρισε τα κριτήρια υπό τα οποία θα γίνουν οι επιλογές των παικτών που θα στελεχώσουν την νέα Μαύρη Θύελλα είναι δυο. Εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις. «Παίκτης ο οποίος δεν θα κάνει 18χλμ στον διάδρομο θα παίρνει τη βαλίτσα και το αμάξι της επιστροφής…».

«Τις αποφάσεις για τους παίκτες που θα έρθουν θα αποφασίσει και ο πρόεδρος.» για να τονίσει ότι «οι παίκτες που θα έρθουν θα πληρώνονται ανάλογα με την αξία τους».

Όσο για τους μεταγραφικούς στόχους, έχουν ήδη εντοπιστεί. «Έχουμε πάρα πολλές επιλογές παικτών, έχουμε εντοπίσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε νέα παιδιά με στόχο τη διάκριση μέσα από την Καλαμάτα, μέσα με την ομάδα» θέτοντας ως βασική προτεραιότητα «Νούμερο ένα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας».

Το διάστημα που προηγήθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος είχε προσωπικές επαφές με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληξαν και στους οποίους η Μαύρη Θύελλα δεν υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Πρώτοι αποχωρήσαντε είναι οι Κάνιας και Λόπεθ, στους οποίους μάλιστα ο Νίκος Αναστόπουλος γνωστοποίησε τη λήξη της συνεργασίας με την ΠΑΕ πριν το ματς με την Καλλιθέα και ακολουθούσαν οι Κώστας Κουτσόπουλος, Μοζέρ,  Τέλης Καρασαλίδης,  Μάριος Κωστούλας και Αρίμπας. Ένα από τα συμβόλαια που έχουν λήξει αλλά συζητείται ακόμα είναι αυτό του Γιάννη Πασά. Πάντως η πλειοψηφία των συμβολαίων δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι έληξαν και δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Αρίμπας, Λόπεθ, Κάνιας, Μόζερ, Κωστούλα, Καρασαλίδη και Κωτσόπουλου. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους.”

Συμβόλαια έχουν οι Μπαράλες, Τάτος, Γιαννίκογλου και Ελιβέλτο με τους οποίους οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από την προσεχή Τετάρτη, ενώ από το υπάρχουν ρόστερ συνεχίζουν όπως όλα δείχνουν οι Κωνσταντινόπουλος, Κατάλντι, Βαλεριάνος, και Τζανακάκης.

Όπως και να έχει σε μεταγραφικό επίπεδο η ομάδα χρειάζεται «μαχητές και ποδοσφαιριστές που θα τα δίνουν όλα στο γήπεδο». Βασικό ζητούμενο παραμένει να φτιάξει έναν γερό κορμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ράλλη το νέο πρωτάθλημα δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα γίνει σε δυο ομίλους ή σε έναν αν και εκτίμησε ως το πιο πιθανό σενάριο να μην αλλάξει κάτι, κάτι που και ο ίδιος προτίθεται να εισηγηθεί στη Super League II.

Ερωτηθείς για τους παίκτες και συγκεκριμένα τον Κώστα Ηλιόπουλο είπε πως θα ήθελε να τον δει να κρεμά τα παπούτσια του στο μέλλον παίζοντας στην ομάδα της Καλαμάτας.

ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ «ΑΙΜΑ»

ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

«Το λέω εγωιστικά, δεν με ενδιαφέρει. Η καλύτερη διαχείριση που έγινε στα νέα παιδιά είναι επί των ημερών μου», για να αναφερθεί στις περιπτώσεις των Δρούγα, Μουζάκη, Γκότση (σημειώνοντας ότι υπέστη ξανά χιαστούς)που είχαν ενταχθεί σε αποστολές και είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής. «Υπάρχει ένα δίκτυο για τα νέα παιδιά και τις συνεργασίες, το οποίο θα ενισχυθεί με ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου. Δεν είναι κλειστό κλαμπ…» αφήνοντας ανοικτή πρόσκληση στις ομάδες του τόπου για συνεργασία και προώθηση νέων ταλέντων στην ΠΑΕ.

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ «ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ»

Ο ΣΤΟΧΟΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

«Λάθη κάνουμε όλοι» απήντησε στο ερώτημα εάν ο πρόεδρος έχει μάθει από το παρελθόν. Αν και όπως σημείωσε η Καλαμάτα «πάντοτε έχει υψηλούς στόχους» φέτος θα αποσαφηνιστούν αμέσως μετά το στήσιμο της ομάδας, αφού για τη νέα σεζόν θα πάει με «πολύ χαμηλά την μπάλα» λέγοντας πως «έχουμε μάθει από τα λάθη μας».

Ως «στοίχημα» ο Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο που όπως είπε έχει απογοητευθεί, ενώ αναγνώρισε ως «πρόβλημα τη μη συχνή παρουσία του προέδρου στην πόλη» η παρουσία του οποίου ενδεχομένως να επέλυε προβλήματα εν τη γενέσει τους και να ισχυροποιούσε τους δεσμούς του με την ομάδα και τον κόσμο της που τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει την πλάτη του απογοητευμένος από το γεγονός ότι η ομάδα παρά τους υψηλούς στόχους με τους οποίους μπαίνει τα τελευταία χρόνια στην εκκίνηση, αλλά τερματίζει εκτός αυτών.

Παράλληλη στόχευση της μεσσηνιακής ΠΑΕ είναι η υλοποίηση του γηπέδου που θα αποτελέσει το «σπίτι» της Μαύρης Θύελλας και αποτελεί το μεγάλο όραμα του προέδρου, Γιώργου Πρασσά.

Ένα μεγάλο όνειρο για το οποίο οι ζυμώσεις εξελίσσονται μέσω συναντήσεων εκπροσώπων της ΠΑΕ με θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να «τρέξουν» οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περιοχή όπου θα κατασκευασθεί έχει χαρακτηριστεί και είναι ξεκάθαρη η βούληση της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, στα Παλιάμπελα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και ανανέωσης του προπονητικού κέντρου τόσο σε ότι αφορά στον τάπητα όσο και σε θέματα φωτισμού αλλά και κτιριακά. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση του προέδρου κου Πρασσά.

Σ.Τριάντου