Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Με δύο παραστάσεις για σχολεία και άλλες δύο για το κοινό συνεχίζεται αύριο το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας που μέχρι σήμερα προχώρησε δυναμικά προσφέροντας στο κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με κατά μέσο όρο, έξι παραστάσεις την ημέρα, συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή με δύο παραστάσεις για σχολεία το πρωί και άλλες δύο για το κοινό.

Το πρόγραμμα:
ώρα 10.00 στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, η παράσταση “Βιολέτα” από την ομάδα Koutourou puppetry, ηλικία θεατών 4+. Είναι η ιστορία μιας μπαλαρίνας.
ώρα 11.00 στο Εργατικό Κέντρο η υπέροχη παράσταση ” Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα” από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, ηλικία 4+
ώρα 18.00 Στο Εργατικό Κέντρο η παράσταση “Λαμπίκο” από την ομάδα ΤΡΑΜΠΑΛΑ. Θέατρο αντικειμένων, ηλικία θεατών 4+
Ολοκληρώθηκαν   οι παραστάσεις που δόθηκαν δωρεάν στο Ειδικό σχολείο Βασ. Γεωργίου 79, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στα Ακοβίτικα και χθες Τετάρτη το πρωί στο “Περιβόλι της Γιαγιάς”.  Ο υπέροχος κήπος στο περιβόλι της γιαγιάς γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα παιδιών του Νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού που παρακολούθησαν από την ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ την παράσταση “Ο φίλος μου ο Τόμπυ” , ένα έργο για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αγάπη , τη φιλία και την αλληλεγγύη. Την ίδια μέρα ολοκληρώθηκε και το εργαστήριο “εισαγωγή στη θεατρική μαριονέτα” κατασκευάζοντας μικρά φαντασματάκια.
Όλες αυτές τις ημέρες δεκάδες κουκλοπαίκτες επισκέπτονται την πόλη μας για να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, παίρνουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους και φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες δίνοντας ραντεβού για την επόμενη φορά.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ, μετά την παράσταση του θεάτρου Σκιών Κων/νου Δημητρακόπουλου, στο Πνευματικό Κέντρο. Θα ακολουθήσει ένα μικρό βίντεο από όλες τις παραστάσεις και ένα μουσικό φινάλε από καλλιτέχνες.