Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

Με «καυτά» ζητήματα η πορεία προς τις ευρωεκλογές -Ποιο έθεσε ως διακύβευμα η Ελίζα Βόζεμπεργκ -Τι απάντησε για Τουρκία και Σκόπια (video)

Μια ανάσα από την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου με τα ζητήματα να είναι «καυτά». Την ίδια ώρα οι προκλήσεις είναι πολλές στο εξωτερικό πεδίο με το βλέμμα από τη μια στα Σκόπια και τις προκλήσεις της νέας προέδρου και από την άλλη στις διαρκείς προκλήσεις από την Τουρκία. Σε αυτά τα θέματα αλλά και σε άλλα που ανακύπτουν στην πορεία για τις κρίσιμες εκλογές τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης BEST η ευρωβουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε ότι παραδοσιακά ο Ερντογάν ακολουθεί μια αναθεωρητική πολιτική αυτό που προέκυψε είναι ήρεμο κλίμα γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου… υπάρχει ένα καλό κλίμα μπορεί να διαφωνούμε σε θέματα Δεν θα σταματήσει να προκαλεί ο Ερντογάν, υπάρχει ένα κλίμα εξομάλυνσης δεν παύουν οι προκλήσεις θα αναδείξουμε τα θέματα στην Ε.Ε. …ήδη έχουμε πετύχει μερικά ζητήματα όπως περικοπή κονδυλίων για την Τουρκία, υπάρχουν  2 δρόμοι  ή συνεχίζουμε και προσπαθούμε ή παίρνουμε τα όπλα…είναι πολιτική διπλωματικής οδού και ισορροπιών..»

Αναφορικά με την στάση των Σκοπίων, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε : «Επιμένουμε ότι ήταν κακή συμφωνία. Η κυβέρνηση θα την εφαρμόσει υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζεται από την άλλη πλευρά…»

Η κ. Βόζεμπεργκ  κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες προσθέτοντας: «Ζητούμε να πάμε όλοι στις κάλπες η αποχή δεν τιμά τη χώρα μας πρέπει να δούμε το δικαίωμά μας για ψήφο στις ευρωεκλογές , είναι δυνατές αναμετρήσεις που έχουν να δώσουν φωνή και στο εσωτερικό και κυρίως μια ικανή εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας».