Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Μέσα στο 2023 το φυσικό αέριο σε Καλαμάτα και Σπάρτη από την Hengas (video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη με την HENGAS να δρομολογεί τις εξελίξεις και να προετοιμάζεται πυρετωδώς για να τροφοδοτήσει, δωρεάν, τις δύο αυτές περιοχές μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Στο ξενοδοχείο Horizon Blu στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου HENGAS σε μια ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασε απόψε τον σχεδιασμό της, αναλύοντας παράλληλα τις πτυχές του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έντεκα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής απομόνωσης και διαμορφώνει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τους δυο Δήμους. «Είναι πολύ σημαντικό για μας να εντάσσουμε στο δίκτυό μας δύο ακόμη πόλεις στην Πελοπόννησο πέραν της Μεγαλόπολης οπού το δίκτυο έχει ολοκληρωθεί, της Τρίπολης και της Κορίνθου», σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας και πρόσθεσαν πως «…πλέον και η Καλαμάτα και η Σπάρτη εντάσσονται στο δίκτυό μας και αυτό μας καθιστά πολύ χαρούμενους γιατί θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον κόσμο της Καλαμάτας και της Σπάρτης και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να στραφούν σε μια πηγή ενέργειας που είναι κατά πολύ οικονομικότερη». 

Ξεχώρισε η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά με τον ίδιο στην παρέμβασή του να στέκεται στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για την Μεσσηνία και τη Λακωνία και το τι φέρνει αυτή η ανάπτυξη. Ο πρώην Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη δέσμευση για την επιδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης στα νοικοκυριά για να μην επιβαρύνονται οι καταναλωτές και στην δέσμευση από την εταιρεία μέσα στο 2023 να τελειώσει το έργο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού αναγνώρισε το έργο και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά μίλησε για την κυβερνητική ακολουθούμενη πολιτική σημειώνοντας πως η οικονομία αντέχει, ενώ σε ότι αφορά το έργο στάθηκε με ιδιαίτερα θετική αναφορά και στην αξία του αλλά και στο ότι άμεσα γίνονται πράξεις τα όσα η εταιρεία έχει δεσμευτεί. Περαιτέρω αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική και τα όσα πλέον διαφοροποιούνται δίνοντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως το παρών έδωσαν πλήθος πολιτικών εκπροσώπων, αλλά και τοπικών φορέων και αρχών, όπως και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Δείτε ορισμένα από τα όσα μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης BEST. Περισσότερα στα αυριανά μας δελτία ειδήσεων.