Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
TOP

«Μίνι» lockdown σε εφαρμογή στη «κόκκινη» Μεσσηνία – Απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, περιορισμοί στη νυχτερινή κυκλοφορία (video)

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη Μεσσηνία που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στη… δίνη της πανδημίας. Η αγωνία χτυπά… κόκκινο για το ποια θα είναι η εξέλιξη, την ώρα που το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει… επικίνδυνα. Ένα… μίνι lockdown σε εφαρμογή με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο site του Εθνικού Τυπογραφείου στο  ΦΕΚ B 3914 – 24.08.2021, αναφέρεται λαμβάνονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, από την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Το ΦΕΚ που αφορά στα ειδικά τοπικού χαρακτήρα μέτρα στη Μεσσηνία μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ που αναφέρεται αναλυτικότερα στο σύνολο της Επικράτειας:

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Οι διατάξεις της παρούσας ισχύουν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.  

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Χαρακτηριστικές ήταν οι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 24ης Αυγούστου 2021, της τηλεόρασης Best και του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ό,τι τα ελλιπή αυτά μέτρα καθυστέρησαν αρκετά, ενώ ύψωσε κραυγή αγωνίας, περιγράφοντας την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.