Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο ACTION24: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί άνοιξε το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 και στην εκπομπή «ACTION ΤΩΡΑ», με θέμα το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο Σεβασμιώτατος για μία ακόμη φορά τόνισε, ότι η Εκκλησία δεν αποδέχεται καμία άλλη έκφραση γάμου εκτός του θρησκευτικού, δέχεται όμως τους πάντες και δεν βάζει κανέναν στο περιθώριο.

Ερωτηθείς για την βάπτιση των παιδιών ομοφυλόφιλων ζευγαριών είπε ότι η Εκκλησία εκφράζεται μέσα από την Ιερά Σύνοδο, για αυτό ανέθεσε στην επιτροπή Νομοκανονικών το ζήτημα, προκειμένου να εισηγηθεί σχετικώς.

«Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας όπως θέλουν κάποιοι να διαδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και ότι δεν είναι δυνατό η εκκλησία να αναθεωρήσει την πίστη και την διδασκαλία της.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κοινωνία είναι διχασμένη για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι ακόμη και οι βουλευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ώστε να πάνε ενωμένοι στην ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ orthodoxianewsagency.gr