Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Μπαλτάκος: Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους διαιτητές – Στόχος μας η πλήρης επάνοδος των Ελλήνων!

Στο «καυτό» ζήτημα της διαιτησίας -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στη NOVA. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε χαρακτηριστικά «είμαι πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και το μέλημά μου είναι να έχουμε Έλληνες διαιτητές. Μας κατηγόρησαν το καλοκαίρι επειδή είπαμε ότι θέλουμε να επιστρέψουν οι Έλληνες. Τι να θέλω; Διαιτητές από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα; Αυτός είναι ο στόχος μας, η επάνοδος πλήρως των Ελλήνων διαιτητών. Στα ντέρμπι. Δεν μπορεί να γίνει φέτος, γιατί θα ήταν εις βάρος των ίδιων των διαιτητών».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό το πράγμα, γεγονός, δε, που, όπως τόνισε, προκαλεί την απορία των άλλων προέδρων: «Την άλλη εβδομάδα θα με ρωτάνε στην κλήρωση του Euro γιατί συνεχίζεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ακατανόητο από τους Ευρωπαίους, γιατί δεν ορίζεται ο ελίτ Σιδηρόπουλος, για παράδειγμα.

Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται και γίνεται. Είναι ντροπή, όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους διαιτητές. Αλλά τους έχει ανάγκη. Αν οριστεί Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι θα έχουμε θέματα. Για αυτό έφυγε και ο Μπένετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι μας αρέσει αυτή η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή και πρέπει να αλλοιωθεί. Το πώς θα γίνει αυτό αφορά την επόμενη χρονιά».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη sport-fm