TOP

Ν. Ανδρουλάκης: «Θέλω ένα κόμμα υγιές, ένα κόμμα θεσμό, θέλω αλλαγή και ανανέωση κι όχι ένα κόμμα παρέας» (video)

Την ξεκάθαρη στόχευση που έχει για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ ανέλυσε υπό το πρίσμα μιας αλλαγής και μιας ανανέωσης που να εμπεριέχει πολιτική αναφορά, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ανασχηματισμός ήταν… Βατερλό» σημείωσε απόψε μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο Ευρωβουλευτής του KΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τις επιλογές που έγιναν με τα πρόσωπα εστιάζοντας στις πολιτικές που αυτά εκφράζουν -στεκόμενος ιδιαίτερα στη διατήρηση της κας Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας- και σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης «…έβαλε μέσα όλα τα ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ σε κρίσιμα υπουργεία» και πως «δεν μπορεί να μιλάς για κεντρώα στροφή όταν τα στελέχη σου προέρχονται από τον Καρατζαφέρη», αναφέροντας πως οι επιλογές που έχουν γίνει από τον Πρωθυπουργό είχαν επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «έχει την εμπειρία, πρόκειται για μία σημαντική προσωπικότητα, που θα βοηθήσει τη χώρα, αλλά προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα». Εδώ ανέλυσε τα όσα είχαν τρέξει και δρομολογούνται με το πρόγραμμα της Ε.Ε. rescEU, όπου στην Ελλάδα ήρθε μια σημαντική βοήθεια από το εξωτερικό και στις φετινές φωτιές -εξαιτίας αυτού του γεγονότος- και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «…φανταστείτε να μην υπήρχε αυτή η βοήθεια».

Εδώ στάθηκε και χαρακτήρισε ως «ηθικά απαράδεκτη την επιλογή από τη Νέα Δημοκρατία να εργαλειοποιεί στη Βουλή μια ανθρώπινη τραγωδία για να καλύπτουν οι επόμενες κυβερνήσεις τα οποία λάθη τους…»

Η συζήτηση πήγε στα κόμματα όπου ανέφερε πως «…στην Ελλάδα οι πολιτικές ταυτότητες έχουν αλλοιωθεί και είναι τραγικό τα κόμματα να έχουν την σημερινή κατάσταση» και οριοθέτησε το δικό του στόχο ως υποψηφίου για την Προεδρία στο ΚΙΝΑΛ στο ότι «…θέλω ένα κόμμα υγιές, ένα κόμμα θεσμό μια και αξίζει στον Ελληνικό λαό κάτι καλύτερο από ότι σήμερα», συμπληρώνοντας πως στόχος του είναι να αναζητήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης.

Για την εσωτερική διαδικασία έθεσε αυτή λοιπόν την στόχευση και το να τρέξει μια πολιτική συζήτηση, ένας διάλογος που θα έχει φυσικά προαπαιτούμενο την συμμετοχή. «Στο προσκήνιο του κόμματος θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα, εγώ δεν θέλω ένα κόμμα παρέας, θέλω ένα ακόμα ανοιχτό σοσιαλδημοκρατικό» τόνισε στην συνέχεια και επέκρινε τα όσα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ «…που έκανε ένα δημοψήφισμα που δεν θα μπορούσε να κάνει καμιά αφρικανική χώρα».

Μίλησε για μια μάχη που πρέπει να δοθεί στην κοινωνία και πως η έννοια της ανανέωσης την οποία θέτει ως κυρίαρχη αφορά όλη την παράταξη «για να αποκτηθεί ένα χαρακτηριστικό που θα την αλλάξει και θα την κάνει να πρωταγωνιστήσει, η αλλαγή σημαίνει ανανέωση για να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο και να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή προοδευτική φωνή».

Όσον αφορά στην υγεία σημείωσε πως έχουν γίνει λάθη με την χώρα μας να είναι στη 18η θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, ενώ για την οικονομία στάθηκε περισσότερο «…στις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στον τρόπο που συμπεριφέρεται δημοσιονομικά η κυβέρνηση γιατί διαφορετικά θα μπούμε σε άλλες περιπέτειες». Τέλος για τα εξωτερικά θέματα έκανε λόγο για αποτυχία των ΗΠΑ με το Αφγανιστάν, έδειξε το δρόμο του διεθνούς δικαίου και της Χάγης για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ για το Μακεδονικό επέκρινε Τσίπρα και Μητσοτάκη για… κουτσή πολιτική.