Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Ν. Ηλιόπουλος: «Όταν δεν πέφτουν οι τιμές πέφτει η κυβέρνηση» -Σε ποιους απευθύνει κάλεσμα για… συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

H… μάχη της οικονομίας είναι εκείνη που θα κυριαρχήσει στην πορεία προς τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος σε αυτή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση BEST άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για την ακολουθούμενη πολιτική μίλησε για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και για «μια λεηλασία που συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως  «η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να μειώσει τον ΕΦΚ, έχει αρνηθεί να μειώσει τον ΦΠΑ και κοροϊδεύει τους πολίτες με τη ρήτρα αναπροσαρμογής καθώς αυτό που συμβαίνει είναι η ενσωμάτωσή της στα κυμαινόμενα τιμολόγια» και σημείωσε πως «η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις κρίσεις, δεν προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει».

Πρόσθεσε ως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το ότι «άμεσα μπορεί να διαγραφεί ένα μέρος του πανδημικού χρέους» αλλά και το ότι «θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο ο βασικός μισθός».

Αφού στάθηκε αναλυτικά στα στοιχεία που υπάρχουν για την οικονομία, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σημείωσε πως «όταν δεν πέφτουν οι τιμές πέφτει η κυβέρνηση. Ο τόπος χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος και η κουβέντα πήγε στα της… εκλογολογίας.

Εκεί τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος όποτε και εάν γίνουν εκλογές και πως «μπορεί να υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Εμείς μιλάμε προγραμματικά και απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα σε κάθε πολιτική δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή ή δημοκρατική προοδευτική», για να απαντήσει ερωτώμενος σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δύναται να… συμπλεύσει ξανά με Βαρουφάκη πως «αυτό το κάλεσμα δεν έχει αποκλεισμούς ή προνομιακούς συνομιλητές και πως το ζητούμενο είναι το πρόγραμμα όχι τα πρόσωπα»