Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Ν. Μπελογιάννης: «Ο Αντώνης Σαμαράς είπε -όπως πάντα- όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και με το όνομά τους – Γελοίο όλο αυτό με την… αποχή» (video)

Αίσθηση προκαλούν τα δεδομένα που τείνουν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο όσων προωθεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά στη δομή της οικογένειας και το ζήτημα της τεκνοθεσίας. Ξεχωριστή και κάτι περισσότερο από ηχηρή, ήταν για μια ακόμη φορά η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση και λέγοντας τα πράγματα, με το όνομά τους.

«Ο Σαμαράς είπε όσα έπρεπε να αναδείξουν τα ΜΜΕ. Αποδόμησε το ζήτημα με επιχειρήματα», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο διευθυντής του σταθμού, Νίκος Μπελογιάννης, θυμίζοντας πόσες φορές έχει επιβεβαιωθεί με τη διορατικότητα που τον διακρίνει, ο Μεσσήνιος πολιτικός για σειρά ζητημάτων όπως εκείνα των αγροτών και φυσικά, της… δήθεν φιλίας με την Τουρκία και το σύμφωνο που υπεγράφη, με τους γείτονες να συνεχίζουν στην τροχιά της προκλητικότητας.

«Είναι ένας διορατικός πολιτικός. Είναι απλά τα πράγματα. Γιατί να το κάνει; Θέλει να εκδικηθεί τον Μητσοτάκη; Όχι. Αυτός τον στήριξε. Λέει τα πράγματα ως έχουν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτε όρθιο πια και ο Μητσοτάκης, αντί να συζητήσει με τους βουλευτές του για την ακρίβεια, τα ζητήματα των αγροτών και όσα ταλανίζουν την κοινωνία, τους φώναξε όλους και τους έκανε φροντιστήριο, γι’ αυτό το θέμα. Τους παίρνει τηλέφωνο και τους «απειλεί».

Τώρα όμως, έτσι, έχει απέναντι την ελληνική κοινωνία και θα το πληρώσει αυτό, όπως και οι βουλευτές της περιφέρειας που θα υπερψηφίσουν ή θα απέχουν. Είναι τουλάχιστον γελοίο όλο αυτό. Πάνε να κάνουν το άσπρο, μαύρο;», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης και συνέχισε φέρνοντας το παράδειγμα του Παύλου Πολάκη που είχε πει πως θα ντρεπόταν να πάει στο χωριό του στην Κρήτη και δεν βρέθηκε σήμερα στη Βουλή.

«Φανταστείτε για να απέχει ο Πολάκης…», σημείωσε με νόημα ο διευθυντής του Best, καυτηριάζοντας το γεγονός πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα έχουν νόμιμο δικαίωμα για τις περίφημες αναφορές «γονέας 1» και «γονέας 2». «Άκουσα και τον Παφίλη του ΚΚΕ που κατακεραύνωσε τον Σκέρτσο. Ξέρετε πόσο κοστίζει αυτή η ιστορία με τις παρένθετες μητέρες; 20 δισ. ευρώ τζίρο», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης που αποκάλυψε πως σύμφωνα με την καταγγελία μιας διευθύντριας σχολείου, ήδη προγραμματίζονται και σεμινάρια για το πώς να χειριστούν το θέμα οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τα παιδιά.

«Αυτή είναι η κοινωνία; Η ΝΔ; Η ψήφος κατά συνείδηση; Όλα καταγράφονται… Ενδεχόμενα ο Μητσοτάκης τους πίεσε πάρα πολύ. Αυτό, θα τους συνοδεύει για όλη τους τη ζωή όμως. Εκτός και αλλάξει η κοινωνία τόσο γρήγορα και μας συμπαρασύρει το ρεύμα της… εξέλιξης. Είχε πέσει κυβερνητική γραμμή να μην είναι βουλευτές στη Βουλή όσο μιλούσε ο Σαμαράς», πρόσθεσε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Μεταξύ άλλων σχολίασε καταληκτικά και τη μεγάλη επιτυχία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. «Φαίνεται πως είναι αγαπητός και στην Πελοπόννησο. Τον τιμά και τον ίδιο και την οικογένειά του. Είναι ένας εργάτης και αυτή είναι μια θέση ευθύνης πολύ σημαντική», είπε ο διευθυντής του Best.