Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Ο Α. Σαμαράς που εκφράζει την κοινωνία, οι… ξεκάθαροι βουλευτές και τα λιμάνια που… πέφτουν (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η συνέντευξη που παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης στην «Καθημερινή» ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όπως συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια τοποθετείται άμεσα, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την χώρα και τους πολίτες.

Ένα από τα σημεία που σχολιάστηκε περισσότερο, αφορούσε τα περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τον πρώην Πρωθυπουργό να διατυπώνει την κάθετη και οριζόντια θέση του ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει κάτι τέτοιο (δείτε αναλυτικά εδώ).

Το θέμα σχολιάστηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, με τον διευθυντή του σταθμού Νίκο Μπελογιάννης να εστιάζει στο ζήτημα των παιδιών. «Η μάνα, είναι μάνα και ο πατέρας, πατέρας. Μια γυναίκα δεν είναι τεκνομηχανή. Τα θέματα της θρησκείας, της οικογένειας και της πατρίδας μας, είναι αδιαπραγμάτευτα για την πλειονότητα των Ελλήνων. Γιατί δεν κάνουν μια δημοσκόπηση;», σχολίασε μεταξύ άλλων και καυτηρίασε τη στάση των βουλευτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΝΔ, στους οποίους απευθύνθηκε η τηλεόραση Best για το θέμα και απέφυγαν να απαντήσουν. Οι μόνοι που πήραν θέση ήταν ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς από τη Μεσσηνία και ο Κώστας Βλάσης από την Αρκαδία. Οι υπόλοιποι ελίχθηκαν… ακροβατώντας στο «ναι» και το «όχι», σημειώνοντας πως δεν μπορούν να μιλούν υποθετικά ή έστω χωρίς να είναι σίγουρο πως θα έρθει ένα τέτοιο σχέδιο Νόμου. Υπήρχαν βέβαια και τρεις που παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις, δεν απάντησαν ποτέ, ώστε να καταγραφεί η άποψή τους.

Ο διευθυντής της τηλεόρασης Best μένοντας στις πολιτικές εξελίξεις που είναι ραγδαίες, ειδικά μετά την αποχώρηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάσπαση, απάντησε σε όλους όσοι «φωτογραφίζουν» τον Αλέξη Χαρίτση σχολιάζοντας πως πρέπει όσοι αποχωρούν από το κόμμα να παραδώσουν και τις έδρες τους. «Ο Αλέξης ο Χαρίτσης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη Μεσσηνία και τη χώρα. Έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και είναι αποδεκτός και από αριστερούς, αλλά και από δεξιούς. Μη μηδενίζουμε και μη λέμε τίποτε. Ο Χαρίτσης αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Η διάσπαση ενός κόμματος δεν είναι καλή για κανέναν», είπε τονίζοντας με νόημα πως “την ιστορία την γράφουν οι κολασμένοι και όχι οι βολεμένοι…”

Από το σχολιασμό φυσικά δεν έλειψε και το ζήτημα των ζημιών στο λιμάνι της Μαραθόπολης και των έργων που είναι σε εξέλιξη και… γκρεμίστηκαν από την κακοκαιρία, παρά τα όσα είχε εγγυηθεί ο πρωθυπουργός σε επίσκεψή του (η οποία έγινε viral εκ του αποτελέσματος και του διαλόγου που είχε με αλιέα) ο οποίος δήλωσε σίγουρος για την πορεία του έργου. «Στην πραγματικότητα τον εξαπάτησαν τον πρωθυπουργό. Οι τεχνικές μελέτες που έκαναν οι ειδικοί αποδείχθηκαν λάθος. Δεν πρέπει να πληρώσουν; Αυτό εκεί είναι θρίλερ… Οι βουλευτές του νομού του το μετέφεραν του πρωθυπουργού;  Ο κ. Νέζης; Όπως και τα υπόλοιπα, δεν προχωράει τίποτε», είπε μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της τηλεόρασης Best Νίκος Μπελογιάννης.