Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

N. Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): «Μέσα στο καλοκαίρι η λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα -Έρχεται και το πρώτο Μ346 εκπαιδευτικό αεροσκάφος»

Ως Κέντρο νεοσυλλέκτων θα λειτουργήσει ξανά το στρατόπεδο της Καλαμάτας σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της πόλης. Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης, και στην επικείμενη ενίσχυση με το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ346.
“Η αυτοθυσία, η προσφορά και ο αγώνας των Hρώων του 1821 μας δίνει έμπνευση και αντλούμε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε σε ένα σύνθετο και περίπλοκο γεωπολιτικό ασταθές περιβάλλον, με απειλές και προκλήσεις. Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, ενώ τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων της 120 ΠΕΑ θα έρθει το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ346 Ιταλικής κατασκευής που είναι συμβατό και θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση των πιλότων μας, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στη νέα γενιά μαχητικών που προστίθενται στη φαρέτρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναφέρομαι στα Rafale και τα F35”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.