Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Νέα περιστατικά εξαπάτησης επαγγελματιών -Κινήθηκαν προσποιούμενοι… τον δήμαρχο Καλαμάτας (video)

Σοκάρουν οι περιπτώσεις των απατών σε  ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν το όνομά του δημάρχου Καλαμάτας προκειμένου να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και να εξαπατήσουν επαγγελματία.

Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγη ώρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πως καμία δημόσια υπηρεσία δεν κινείται με τον τρόπο που κάποιοι επιχειρούν.

Να αναφερθεί πως δεν μοιάζει να είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά γίνεται λόγος για μια σειρά περιστατικών το τελευταίο διάστημα.

Δήμος Καλαμάτας: Προσοχή σε απατεώνες! Νέο περιστατικό εξαπάτησης με θύμα επιχειρηματία

Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά και εξαπάτησαν επιχειρηματία της πόλης, προβαίνοντας σε παραγγελία, δήθεν για προμήθεια του Δήμου, αποσπώντας χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς και να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, επιχειρήθηκε από άγνωστο άτομο, απόπειρα εξαπάτησης σε εστιατόριο της πόλης, επίσης χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρες εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο Καλαμάτας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, προμήθειες, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.