Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Νέο app από την ΑΑΔΕ – Όλες οι συναλλαγές στο κινητό

Νέα εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διεκπεραιώνουν όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με το νέο app, το οποίο θα βγει στον αέρα το προσεχές διάστημα, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο. Ο επαγγελματίας, για παράδειγμα, θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Εάν μέχρι, για παράδειγμα, τις 30 Απριλίου δεν έχει πληρώσει το ΦΠΑ, θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης . Το ίδιο θα γίνεται για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις που τρέχουν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι με τη νέα εφαρμογή αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, δεδομένου ότι πολλοί φορολογούμενοι, όπως προκύπτει και από τις ενημερώσεις που λαμβάνουν από τις τράπεζες, πληρώνουν με καθυστέρηση δύο ή τριών ημερών, κάτι που αποδίδεται σε ολιγωρία και όχι σκοπιμότητα.

Μετά, λοιπόν, την εφαρμογή για το σκανάρισμα αποδείξεων, που περισσότεροι από 175.000 φορολογούμενοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, έρχεται το app για τις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ σχεδιάζεται και εφαρμογή για το σκανάρισμα οχημάτων.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.powergame.gr πατώντας εδώ