Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στη «μάχη» της καθαριότητας για τις ανάγκες της Δ.Ε. Νέστoρος του δήμου

«Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12m3, που πληρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, διατίθεται από σήμερα για την κάλυψη των αναγκών της αποκομιδής των απορριμμάτων της Δ.Ε. Νέστορος.

Το κόστος του απορριμματοφόρου ανέρχεται στα 161.200€, μετά την εξασφάλιση μιας ακόμη χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικής με την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Με την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού βελτιώνουμε άμεσα την αποτελεσματικότητα αποκομιδής των απορριμμάτων. Μειώνουμε σημαντικά το κόστος συντήρησης – επισκευής του απαρχαιωμένου στόλου και το κόστος λειτουργίας των απορριμματοφόρων. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος των εργαζομένων, βελτιώνουμε την ασφάλειά τους και ταυτόχρονα, σεβόμενοι το περιβάλλον, με την χρήση σύγχρονων απορριμματοφόρων μειώνουμε το “περιβαλλοντικό αποτύπωμα” του Δήμου.

Πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα που προμηθεύεται ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, καθώς τον Φεβρουάριο δόθηκε στην κυκλοφορία ένα ακόμα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16m3, ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής με στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών του. Βρίσκεται δε σε εξέλιξη η προμήθεια δύο ακόμη οχημάτων ενός ανατρεπόμενου φορτηγού βαρέως τύπου και ενός πιεστικού μηχανήματος πλύσης κάδων. Με τις ανωτέρω προμήθειες βελτιώνουμε σημαντικά την υπηρεσία καθαριότητας και συνεχίζουμε την προσπάθεια εξεύρεσης νέων πόρων, με σκοπό την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Πύλου – Νέστορος προς τους δημότες του.

Παραλάβαμε έναν απαρχαιωμένο, εγκαταλελειμμένο και προβληματικό στόλο οχημάτων, ο οποίος δεν επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας του Δήμου. Σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Ξεκάθαρος στόχος και προτεραιότητά μας αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας. Αξιοποιώντας τους καρπούς μιας συνετής οικονομικής διαχείρισης, καταφέραμε να αφήσουμε μια ακόμη σημαντική παρακαταθήκη, για έναν σύγχρονο, καθαρότερο και νοικοκυρεμένο Δήμο».