Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ο… αεικίνητος  Λευτέρης

Λόγω παρελθούσης κυβερνητικής θητείας και αθλητικού προφίλ;

Λόγω του ότι υπήρξε για κάπου 4 χρόνια «ιπτάμενος» Γραμματέας του κόμματος;

Λόγω του ότι τα Σαββατοκύριακα κάνει μια βόλτα όλο το νόμο Ηρακλείου;

Πάντως ο Λευτέρης Αυγενάκης ξέρει από δρόμους και μάλιστα μαραθωνίους..

Και όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ΥπΑΑΤ είναι από τους πιο δραστήριους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης και «οργώνει» την Ευρώπη, για να προωθήσει τα συμφέροντα των αγροτών μας.

Χθες βρέθηκε στην Κοζάνη όπου είχε ευρύ διάλογο με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να πάρουν απαντήσεις από τον υπουργό άμεσα, χωρίς διαμεσολαβητές.

Σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης ταξιδεύει στα Καλάβρυτα για να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην περιοδεία του ενόψει ευρωεκλογών. Εκεί θα επισκεφτούν τοπικό οινοποιείο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

Το απόγευμα ο ΥπΑΑΤ μεταβαίνει στο Παρίσι όπου αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταβαίνει στη Σλοβενία για συνάντηση με τη νέα υπουργό Γεωργίας. Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι η προώθηση των αιτημάτων των Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών για αλλαγές στην ΚΑΠ. Αλλαγές στις οποίες η Ελλάδα και ο Λευτέρης Αυγενάκης έχουν πρωτοστατήσει, καθώς ο Έλληνας Υπουργός είναι αυτός που έθεσε το ζήτημα τροποποίησης της ΚΑΠ 2023-2027, πριν ακόμα βγουν στους δρόμους οι αγρότες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει αναδείξει τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της «αγροτικής διπλωματίας» στα θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επί της θητείας του στο ΥΠΑΑΤ, έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΔ, αλλά και τη συμμαχία των EUMED-9, δηλαδή, των εννέα Μεσογειακών κρατών – μελών της ΕΕ, στην οποία ανήκουν η Γαλλία και η Σλοβενία. Με αυτό τον τρόπο έχει πετύχει ήδη να γίνουν δεκτές πολλές από τις προτάσεις της Ελλάδας για τροποποιήσεις στην ΚΑΠ.

Στο τέλος της εβδομάδας ο Υπουργός θα δώσει το παρών στην έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ, όπου σύσσωμη η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.