Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ο Greek Luka ξετρέλανε το ΝΒΑ – Ο Καλαματιανός Νεοκλής Αβδάλας στα βήματα του Doncic (video)

Ο Νεοκλής Αβδάλας συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ εντός και εντός συνόρων. Αγωνιζόμενος στην διοργάνωση Basketball Without Borders ο Καλαματιανός γκαρντ της Καρδίτσας, συμμετείχε στο καμπ των 40 κορυφαίων ταλέντων του κόσμου, όπου επιλέχθηκε στην τοπ 10άδα της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.

Επί τρεις ημέρες (16-18 Φεβρουαρίου) στην Ινδιανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του All Stars Games ο Νεοκλής Αβδάλας αγωνίστηκε με την ομάδα «Pistons» στον τελικό ενάντια στους Peishers και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη τους, με 39-31, η οποία τους χάρισε και την πρωτιά στο εν λόγω τουρνουά!

Στην διοργάνωση αυτή δεν ξεχώρισε μόνο για το ταλέντο και το πάθος του για μπάσκετ αλλά και για την εξαιρετική τεχνική του, την οποία οι Αμερικανοί σύγκριναν με εκείνη του ΝΒΑer, Luka Doncic. O νεαρός καλαματιανός με τις πάσες και το παιχνίδι του φαίνεται να έχει μπασκετικό στυλ και ύφος που θυμίζει έντονα τον Σλοβένο πόιντ γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς και πλέον τον οι Αμερικανοί τον αποκαλούν Greek Luka!

Ο 18χρονος Νεοκλής Αβδάλας, που βρίσκεται τώρα στη Σερβία όπου λαμβάνει μέρος στο Adidas Next Generation Tournament, φαίνεται πως κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του National Basketball Association, όπου μπορεί να επιλεγεί την επόμενη χρονιά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με την περιγραφή του Νεοκλή ως Greek Luka...

Σ.Τρ.