Σάββατο
24
Σεπτέμβριος
TOP

Ο… λογαριασμός του Αυγούστου – Τι θα πληρώσουν οι εκδρομείς που επιστρέφουν

To πρώτο κύμα εκδρομέων επιστρέφει από σήμερα αλλά όσοι γυρνούν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό υποχρεώσεων αλλά και ακρίβειας.

Αρχικά, όσοι επιστρέφουν θα αντιμετωπίσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού με την εφορία, καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους πλήρωσαν την πρώτη) ή δύο δόσεις για τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 29 Αυγούστου.

Επιπλέον για όσες επιχειρήσεις  έχουν πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή, θα πρέπει να καταβληθεί η  δεύτερη δόση.

«Καίνε» οι λογαριασμοί

Φέτος, όμως, δεν είναι μόνο οι φορολογικές υποχρεώσεις που περιμένουν όσους επιστρέφουν, αλλά και οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος. Μπορεί ο νέος μηχανισμός για τον έλεγχο των τιμών να βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, αλλά οι λογαριασμοί που φθάνουν στα νοικοκυριά αφορούν την κατανάλωση προηγούμενων μηνών και παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί παραμένουν φουσκωμένοι. Η τιμή του φυσικού αερίου σήμερα έφθασε στα 230 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, προμηνύοντας πως ο χειμώνας θα είναι ακόμη δυσκολότερος. Στην Ελλάδα, η χονδρική τιμή ρεύματος  βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κοντά στα 400 ευρώ, γεγονός που προβληματίζει την κυβέρνηση για το στοίχημα της συγκράτησης των τιμών λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη  moneyreview.gr