Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου στο «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»

Η θεατρική ομάδα του 11ου  Γενικού Λυκείου Περιστερίου παρουσίασε με επιτυχία την Τετάρτη 3 Μάϊου,  την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», στο πλαίσιο του  10ου  Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η παράσταση έγινε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του  σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Μεσσήνης. Παρευρέθηκαν μαθητές-τριες από τα δημοτικά σχολεία του Πεταλιδίου, καθώς και από το 4ο  και 17ο  Καλαμάτας.

Μετά το τέλος της παράστασης  δόθηκαν αναμνηστικά  διπλώματα  σε όλους  τους συντελεστές , από τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης  κ. Γιώργο Δαβίλλα, την κα. Λίνα Καμαρινοπούλου, ιστορικό- αρχαιολόγο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και από το Διευθυντή του 1ου  ΓΕΛ. Μεσσήνης κ. Βασίλη Γεωργιόπουλο.

Υπόθεση του  έργου

Ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου, που επειδή είναι τυφλός πηγαίνει στους κακούς. Όταν ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πιακουλάκη Μαρία

Σκηνικά: Πιακουλάκη Μαρία, Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη

Κοστούμια :  Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη

Μουσική Επιμέλεια, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής:  Πολίτης Αιμίλιος

Χορογραφία:  Πιακουλάκη Μαρία, Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη

Θεατρική Ομάδα

Παπαγεωργίου Αικατερίνη, Κατσάνος Παναγιώτης, Βαρόπουλος Νικόλαος, Κατσάνου Μαρία, Σάχου Έλσα, Νικόλα Βιολέτα, Καζάκου Μαρία- Άννα, Αβδούλου Αθηνά, Νικηταίδη Ευθυμία, Πανταζή Όλγα,, Πετάκος Αντώνιος, Σταματίκος Δανιήλ, Χατζοπούλου Αργυρώ, Δανίκα Μαριάννα, Δημοπούλου Κωνσταντίνα, Σουρέλη Ολυμπία, Γριμπίρη  Εύα.

Στην κιθάρα η Δανίκα Μαριάννα.

Αύριο Πέμπτη 4 Μάϊου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από το 1ο  Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου. Θα δοθούν 2 παραστάσεις, με ώρα έναρξης 9:30 και στις 11 π.μ. αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του  σχολικού συγκροτήματος του 1ου  ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Μεσσήνης