Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

O Πύργος γίνεται η επόμενη πόλη ανάπτυξης των Special Olympics Hellas

Ο Πύργος γίνεται η 17η ΄πόλη της Ελλάδας  στην οποία θα υλοποιηθεί  το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, το οποίο θα επισφραγιστεί με την υπογραφή Συμφωνίας  μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. Διονύσιου Κοδέλλα και του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Λάτσειο Δημοτικό και ώρα 12.30, παρουσία εκπροσώπων από τον χώρο της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού.

– Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong) και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Πύργος αποτελεί την 17η σε σειρά πόλη στην οποία υλοποιείται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas παρέχοντας σε άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, τη δυνατότητα να εξελιχθούν, να ενεργοποιηθούν και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους. Η Ομάδα των Special Olympics Hellas μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στις περιοχές: Άρτα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λευκάδα, Σκιάθος, Σπάρτη, Σύρος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Σάμο, Λαμία, και τώρα και στον Πύργο!