Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

ΟΑΣΠΠ: Ζεσταίνουν… τα τρακτέρ οι αγρότες για τη σταφίδα – Συγκέντρωση σήμερα στον Πύργο

Με κυρίαρχο το ζήτημα της σταφίδας οι αγρότες της Πελοποννήσου ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ελπίζοντας πως θα βρουν ευήκοα ώτα που θα αφουγκραστούν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας συμβάλλοντας στην ουσιαστική επίλυσή τους. Για το λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας όπου θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κινητοποιήσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπουμε του εμπόρους να προσπαθούν να αρπάξουν από τους συναδέλφους την παραγωγή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας,  μπιρ παρά και το κράτος με τους μηχανισμούς του ή να σφυρίζουν αδιάφορα ή να είναι απέναντι μας. Από την μια πλευρά έχουμε τις ανατιμήσεις των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αγροτικών εφοδίων να είναι καθημερινές και από την άλλη οι τιμές που μας ζητάνε να πουλήσουμε τον κόπο μας και φέτος να είναι εξευτελιστικές. Φυσικά από όλο αυτό θησαυρίζουν οι μεγαλέμποροι αφού οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν τη σταφίδα πανάκριβη στα Super Market.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι βιοπαλαιστές αγρότες και για κάθε προϊόν που παράγουμε, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών! Μετατρέπουν ένα ακόμα σημαντικό για την επιβίωση χιλιάδων μικρών παραγωγών προϊόν όπως είναι η κορινθιακή σταφίδα, σε είδος προς εξαφάνιση για τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και μεταποιητών – εξαγωγέων.

Εμείς που με τα προϊόντα μας ταΐζουμε όλους τους συμπολίτες μας καταλαβαίνουμε ότι αν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν άλλο.

Μαζί με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα συμμετέχουμε στο κάλεσμα της ΠΕΜ και της ΟΑΣΗ. Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους την Τετάρτη 12 Οκτώβρη 19:00 στη Μαγούλα του Πύργου για συντονισμό των αγωνιστικών μας δράσεων.

Διεκδικούμε :

  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης για το παραγωγό έτσι ώστε να καλύπτουμε το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης καθώς και ποιοτικά και σε προσιτές τιμές προϊόντα για τη λαϊκή κατανάλωση.
  • Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεωργική εγκατάσταση χωρίς ρεύμα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για επιβίωση με κάθε μορφή πάλης και συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην AGROTIKA στην Θεσσαλονίκη στις 22/10/2022

11/10/2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ »