Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Αναταράξεις σε κόμματα και κυβέρνηση από τα… απόνερα της ευρωκάλπης

Ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, αναδιάταξη στην αξιωματική αντιπολίτευση και τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επέφεραν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας χάσει περί τις 900.000 ψήφους και 13% προχώρησε σε ανασχηματισμό προσώπων, με σκοπό να παρουσιαστεί ως ένας πρωθυπουργός που έχει… λάβει το μήνυμα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεση ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του να εκπέμψουν ένα μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης», επισημαίνοντας πως, παρά τις δεδομένες δυσκολίες τις προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

Τόνισε επίσης πως δεν πρέπει να ξεχαστεί το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι. «Μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά» είπε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο βασικό συμπέρασμα είναι ότι παρότι αριθμητικά «μεγάλος», δεδομένης της «εξόδου» συνολικά 11 στελεχών από το κυβερνητικό σχήμα (4 υπουργών, 7 υφυπουργών), ο ανασχηματισμός δείχνει μάλλον «διστακτικός» στην ουσία του. Τα δύσκολα «στοιχήματα» είναι μπροστά και μένει να κριθεί η διαχείρισή τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Με φωνές για την κεντροαριστερά και επερχόμενη αναδιάταξη

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία -μην έχοντας φτάσει τον στόχο που είχε τεθεί- εντείνεται η συζήτηση για τη συμπόρευση της Κεντροαριστεράς, με στελέχη να παρουσιάζουν ως τη μοναδική προοπτική για να ηττηθεί η ΝΔ στις επόμενες εθνικές κάλπες.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.in.gr πατώντας εδώ