[nx_top_tags]
Παρασκευή
22
Σεπτέμβριος
TOP

Οι «αδελφές ψυχές»

Γράφει ο Επίτροπος 

Καλημέρα…

Σήμερα θα γίνω «Slang», αφού ο άλλος έπαιξε με… cringe.

Αρκεί να διακρίνει κανείς την μεταλλαγή της στάσης πρώην και απερχόμενου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, για να κατανοήσει την έννοια του πολιτικού «μπιφτεκά»[1] και τις εκφάνσεις του.

Επί παραδείγματι, σήμερα, σε μια συνέντευξή του ο πρώην, «Πρόας»[2] της… ανεξαρτησίας, «γλύφει» τον απερχόμενο, «Κακομοίρογλου»[3] της αυτοδιοίκησης, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεών του για να μας… πείσει, με την συγκίνησή του για τον… Παναή -τον κατατρεγμένο από τη ΝΔούλα, πως αξίζει τόσα όσα του… έσουρε. Οι ορκισμένοι οχτροί με δηλώσεις άνευ προηγουμένου, που θα έτρεχαν στα… δικαστήρια κι άλλα τέτοια σπουδαία και όμορφα που απολαύσαμε στις μοναδικού κάλλους παραστάσεις που έδωσαν, ενώθηκαν στην αποθέωση του πολιτικού «μπιφτεκισμού» και πλέον ομιλούν για μικρές πολιτικές διαφορές στα όρια του σεβασμού.

Χαριτολογώντας ένας στην αγορά σήμερα το πρωί μου λέει «…η κατάσταση είναι Σάση Γουάση»[4] εκθαμβωμένος από το θέαμα της… συγκόλλησης των δύο πολιτικών «αλεμάο»[5] και συνεχίζοντας εκτίμησε το εξής «μην απορήσεις εάν βγει και τον κάνει επίτιμο, αφού δεν… κατάφερε να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο».

Ο ένας «βουβόκλανος»[6] βρήκε την «αδελφή ψυχή» στο άλλον. Όταν ο μεγαλύτερος υβριστής σου καταντά στο… τέλος να είναι ο (μόνος) μεγαλύτερος υπερασπιστής σου, πως αλήθεια λέγεται αυτό, και, πόσο τιμητικό είναι; Ξαργιτού, που λένε, ξαργιτού, βρε, παιδιά…

Βρε, Πέτρο Κωνσταντινέα, πόσο δίκιο είχες…

 

Y.Γ. Κι επειδή είπα παραπάνω για τον -μην είδατε- τον Παναή, θα σας πω που τον αντίκρισαν τελευταία φορά, πριν την φώτο (μεγαλείο) με τον Γιάννη. Πέμπτη απόγευμα λίγα δευτερόλεπτα πριν την συνάντηση του Αντώνη με τον Μητροπολίτη, ο Παναής περνούσε όλως… τυχαίως από την πλευρική είσοδο της Μητρόπολης (!), και, έκανε τους δημοσιογράφους να απορούν για το timing. Μάλλον, είχε πάει να «κόψει κίνηση» τι κάνουν τα αρχαία της Υπαπαντής…

 

[1] Στον Πέτρο Κωνσταντινέα αναγνωρίζεται η… πατρότητα της χρήσης της πολιτικής ορολογίας «μπιφτεκάς», για να περιγράψει την αλλαγή πολιτικής στάσης, άποψης και θέσης, και, το πως ένας πολιτικός τη μία μέρα λέει άλλα, την άλλη άλλα…

[2] Πρόας: Ο ειδήμων , ο επαγγελματίας, ο πρώτος στο είδους του, ο ειδικός. Από το Professional .Το αντίθετο του ερασιτέχνης.

[3] Κακομοίρογλου: Το επίθετο που προσδίδεται στον εκάστοτε κακομοίρη που όλο τον πιάνουν κότσο, τον κοροϊδεύουν ή η μαύρη του η μοίρα του παίζει συνεχώς άσχημα παιχνίδια.

[4] Σάση Γουάση: Ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση χαρακτηρίζεται ως Σάση Γουάση όταν κάποιος είναι καχύποπτος για αυτόν τον άνθρωπο ή κατάσταση.

 [5] Αλεμάο: αναφορά σε μυθικό πρόσωπο συνδικαλιστή ΕΑΑΚ στη σχολή Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ (ΑΧΜΜΕΤ) γνωστό για την ικανότητά του να μιλάει 40 λεπτά χωρίς να λέει τίποτα συγκεκριμένο.

[6] Βουβόκλανος: Άτομο με στρατηγική σε οποιοδήποτε θέμα. Κινείται πάντοτε με βάση το προσωπικό του συμφέρον και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο για να επιτύχει τον σκοπό του.