Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Οι πολίτες σε απόγνωση με την ασφάλεια… ερωτηματικό και το έγκλημα των Τεμπών που δεν πρέπει να μείνει… ατιμώρητο (video)

Τη στιγμή που ο χρόνος έχει σταματήσει στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 όταν συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, στην Ελλάδα του πολιτισμού και της ανάπτυξης, σκορπώντας το θάνατο σε 57 ανθρώπους, τα προβλήματα των απλών πολιτών γίνονται όλο και μεγαλύτερα και η ασφάλεια, μόνο δεδομένη υπόθεση δεν είναι.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα σχολιάστηκαν εξ αφορμής της θλιβερής επετείου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, όπου έγινε λόγος για έγκλημα, όταν μικρά… εγκλήματα διαπράττονται καθημερινά με τους πολίτες να παρακολουθούν αποσβολωμένοι. Αίσθηση, προκαλεί η αύξηση της παραβατικότητας, με τις κλοπές, καθημερινό φαινόμενο και τον προβληματισμό, έντονο. «Εφόσον δεν μπορούν να κλέψουν τις τράπεζες οι οποίες έχουν security, την αστυνομία και το κράτος δίπλα τους, τώρα κλέβουν λάδι από Συνεταιρισμούς, ελαιοτριβεία και αποθήκες», σχολίασε αναφερόμενος στο απίθανο περιστατικό στη Δροσιά Μεσσηνίας, ο διευθυντής του Best Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του.

«Πριν δυο χρόνια θυμάστε πως μπήκε ένας ΡΟΜΑ να κλέψει, τον πυροβόλησε ο ιδιοκτήτης και σκοτώθηκε; Αυτό… θέλετε; Να πάρει ο κόσμος τις καραμπίνες; Μετά την υγεία, είναι η ασφάλεια κ. Μητσοτάκη. Έχετε νιώσει ποτέ, όπως αυτοί οι άνθρωποι; Το έχετε καταλάβει κι εσείς και οι υπόλοιποι, όπως της αντιπολίτευσης; Ξέρετε τι συμβαίνει στις κοινωνίες κ. Μητσοτάκη; Ο κόσμος θέλει να μείνει στο σπίτι του, στη βίλα του, στο λαγούμι του, με ασφάλεια. Το πρόβλημά σας είναι μόνο οι ομοφυλόφιλοι; Πήγε κανένας σας στα καφενεία που δεν ξέρουν αν του έχουν κλέψει τα πρόβατα, τις κότες το σπίτι και αύριο ακόμη και τα παιδιά. Αυτό είναι κράτος; Μήπως είμαστε στην Κολομβία; Μήπως πρέπει να έχουμε έναν Εσκομπάρ; Πως κοιμάστε; Τι κάνετε; Πόλεμο ιδεών στη Βουλή με τερτίπια ποιος θα μιλήσει καλύτερα, ποιος είναι με ποιόν και οι πολίτες σε απόγνωση;», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε και στο έγκλημα των Τεμπών. «Τα παιδιά τους έχασαν, 57 ψυχές. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Όπως και σε εκείνους στο Μάτι. Αυτό είναι το κράτος;». διερωτήθηκε για μια ακόμη φορά ενώ έκανε μνεία και σε όσα δρομολογούνται σε επίπεδο υποδομών από την Αυτοδιοίκηση που μοιάζει να είναι η μόνη ελπίδα για την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά όσα έχουν μπει σε τροχιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σημαντικές προοπτικές να έρχονται στην επιφάνεια. Από τη μια η αφαλάτωση υφαλμυρού νερού στη Μάνη, τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, του Ασωπού, του Ανάβαλου η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων και όλα τα μείζονα που είναι προφανώς, τα μεγάλα έργα. «Ο κ. Πτωχός είναι άνθρωπος του επιχειρείν, τεχνοκράτης και έμπειρος καθώς είχε διατελέσει και γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση Σαμαρά. Θα δώσει βάρος σε μεγάλα έργα. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον λαό. Πρέπει να φύγουμε από τη στασιμότητα και όσα γίνονταν, όπως στον τουρισμό, όπου ήταν η χειρότερη χρονιά για την Περιφέρειά μας και ο… sir Τάκης -γιατί έχει γίνει αρθρογράφος της «Ελευθερία»- γράφει άρθρα όταν έχουν χαθεί τόσα χρήματα και ο τουρισμός πήγε πολύ άσχημα και χειροκροτά», σχολίασε καταληκτικά, ο Νίκος Μπελογιάννης.