Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Οι σταφιδοπαραγωγοί απαντούν… σε Λιβανό με συλλαλητήριο – Το “μασάζ” στους “γαλάζιους” βουλευτές και η… τακτική (video)

Δυναμικό συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι σταφιδοπαραγωγοί, οι σύλλογοι και οι ενώσεις τους στην Αθήνα, με άκρως χαρακτηριστικά για την όλη κατάσταση να είναι εκείνα που επισημάνθηκαν στην συνεδρίαση της Παναιγιαλείου από τον Πρόεδρό της Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, του οποίου οι θέσεις αποτέλεσαν και την απόφαση που πήρε η Ένωση, με σημείο αναφοράς το αίτημα για απόσυρση των 5.000 τόνων των αναγνωρισμένων αποθεμάτων και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών. Ο κ. Σωτηρόπουλος μεταξύ άλλων επικρίνει την πολιτική που… ακολούθησε ο ΥΠΑΑΤ σημειώνοντας “…κ. Λιβανέ θα μείνεις στην ιστορία…. η πολιτική σου βάζει ταφόπλακα στην σταφιδοκαλλιέργεια”.

Δείτε πατώντας εδώ την συνέχεια και τα όσα αναφέρονται στην απόφαση.

«Μασάζ» στους «γαλάζιους» βουλευτές από Λιβανό -«Τακτικισμοί» πριν το συλλαλητήριο

“Μασάζ” στους βουλευτές της ΝΔ από τις σταφιδοπαραγωγικές περιοχές με τακτική… μαστίγιο και καρότο επιχείρησε να κάνει σήμερα ο Σπήλιος Λιβανός, βλέποντας την όλη κατάσταση με την κατάρρευση στην οποία οδηγήθηκε η σταφίδα -στην βάση και των επιλογών που δεν… έκανε- αλλά και στο φόντο του επικείμενου συλλαλητηρίου της Παρασκευής.

Την “τακτική” αυτή την ξέρει καλά, αφού την εφάρμοσε και… έπιασε, την προηγούμενη φορά που “μύριζαν” κινητοποιήσεις λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, με αντικείμενο τότε το θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών, που κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον “σκόπελο” και ΠΟΤΕ να μην καλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη για την περιβόητη πρόταση που θα έφερνε, παρότι ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Μια στο… καρφί και μια στο… πέταλο προς τους βουλευτές ο κ. Λιβανός επέμεινε στην στάση του, πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι με τα… αποθέματα -τους 5.000 τόνους που κατακλύζουν την αγορά- παρότι άλλα είχαν ειπωθεί στο παρελθόν στην συνάντηση με την Παναιγιάλειο, και, πως στοχεύει να καταθέσει πρόταση αποζημίωσης προς τους σταφιδοπαραγωγούς -όταν και άμα…”- χωρίς και αυτό να είναι συγκεκριμένο, το τι πως και πόσο, καθότι μια τέτοια κατεύθυνση τώρα, θα διέλυε οριστικά προϊόν και αγορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο έχει καλέσει και ομάδες παραγωγών, ενώσεις και αγροτικούς συλλόγους προκειμένου να συνεχιστεί και εκεί η “τακτική” του ΥΠΑΑΤ και να μειωθεί το κύμα των αντιδράσεων της Παρασκευής.

Παπαβασιλείου (ΕΑΣ Κιάτου): Αναξιόπιστος ο Λιβανός, εξυπηρετεί… συμφέροντα

Τα όσα εξελίχθηκαν στην απογευματινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ (δείτε εδώ) έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των παραγωγών με χαρακτηριστικές να είναι οι αναφορές του Προέδρου της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου στην παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST. Ο κ. Παπαβασιλείου έκανε λόγο για έναν αναξιόπιστο υπουργό που εξυπηρετεί συμφέροντα “…αντί να έχει συνομιλητές του παραγωγούς έχει ανθρώπους που έχουν κανονιάσει όλη την επαρχία από τη… Λιβύη μέχρι τα Γιάννενα”, και, απέρριψε την πρόσκληση -μετά από αυτές τις εξελίξεις- για την αυριανή σύσκεψη κάνοντας λόγο για εμπαιγμό, και, σημειώνοντας πως το συλλαλητήριο της Παρασκευής θα γίνει, καλώντας και τους παραγωγούς να συμμετέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Παραίτηση Λιβανού ζητούν κτηνοτρόφοι και αγροτικοί σύλλογοι με αιτία την τελευταία ελλειμματική πληρωμή

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά Λιβανού -Βολές και από τον ΣΥΡΙΖΑ