Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Όλη η αλήθεια για τα πολιτικά «παιχνίδια» στις πλάτες των δημοτών της Καλαμάτας με… αφορμή την ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού -Ο ρόλος των προσώπων (video)

Κάποιοι νόμιζαν πως η όλη υπόθεση αφορούσε… μόνο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενός από τα πλέον κρίσιμα, μεγαλύτερα και πιο ουσιαστικά έργα που πρέπει να γίνουν για το δήμο της Καλαμάτας. Ένα έργο που ο καθένας που θέλει να λογίζεται ως πολίτης αυτής της πόλης και του δήμου, οφείλει και έχει την ευθύνη άμεσα να υλοποιηθεί, και, να μην αφήσει να πάει ούτε μια ημέρα χαμένη ενάντια στην ενεργή απειλή του Νέδοντα. Αυτό πιστεύει ο καθένας πολίτης που οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τα θύματα και την καταστροφή του 2016 σε μια πόλη που… πνίγηκε στις λάσπες.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ… ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Όμως τα όσα αποκαλύπτονται πως συμβαίνουν στην «πλάτη» αυτή του έργου -και δυστυχώς στην «πλάτη» της πόλης και των πολιτών- φέρνουν εκείνους που «έπαιξαν» τα πολιτικά τους… ζάρια με το παρόν και το μέλλον της, αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Τα ερωτήματα πια ήταν και είναι αμείλικτα… Και πια υπάρχουν μία σειρά από αποκαλυπτικές διαστάσεις να φαίνονται ξεκάθαρα για το ρόλο και την… υποκρισία ορισμένων. Κι εδώ έρχεται το ΣΟΚ και το ΔΕΟΣ.

Η τοπική κοινωνία, λοιπόν, σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις πολυποίκιλες διαστάσεις της αρνητικής γνωμοδότησης για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, με τους πληγέντες των φονικών πλημμυρών του 2016 εκτός ορίων και τους δημότες αποσβολωμένους να προσπαθούν να βρουν την αλήθεια πίσω από τα πολιτικά… παιχνίδια. Αυτό που πάντως έχει καταστεί σαφές είναι πως πλέον οι ευθύνες για ότι συμβεί έχουν ονοματεπώνυμο!

«ΕΠΑΙΞΑΝ» ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Τα όσα κατέθεσε στο δημόσιο λόγο στον σχολιασμό για τις όλες εξελίξεις ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης ήταν άκρως εμφατικά και αποκαλυπτικά για τα όσα επιχειρούνται… Αρχικά και με στοιχεία στάθηκε στην αναγκαιότητα του έργου που όλοι αποδέχονται και που κανείς δεν αμφισβήτησε, όμως, για διαφορετικούς λόγους συμφώνησαν στη… διαφωνία τους και είπαν «κατά» της ΜΠΕ, θέλοντας να «χτυπήσουν» τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Έτσι έπαιξαν με τις τύχες της πόλης και τώρα τι  έχουν να πουν σε όλους εκείνους που οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές από την τραγωδία του 2016;

ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ ΤΟ “ΜΙΣΟΣ” ΤΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Προφανώς επικράτησε το… μίσος ορισμένων στο πρόσωπο του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το οποίο όπως είπε, ξεπερνάει κάποιους, μπροστά στο συμφέρον της πόλης, ειδικά αυτήν την κρίσιμη συγκυρία και αυτό είναι ότι πιο σοκαριστικό πολιτικά.

Αφού αναλύθηκε λεπτομερώς η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και όσα κατεγράφησαν το 2016 όταν η πόλη πνίγηκε από την ορμή του νερού με μια σειρά από γειτονιές να βυθίζονται, ανθρώπους να χάνονται και περιουσίες να καταστρέφονται σε λίγα μόλις λεπτά.  Τέθηκαν καίρια ερωτήματα για όλους όσοι τα… βάζουν με τον ΜΟΡΕΑ και για το ρόλο συγκεκριμένων προσώπων.

«Υπήρξαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μηχανικοί του ΜΟΡΕΑ που αποκάλυψαν πως αν η βροχή αυτή ήταν σε άλλο σημείο θα θρηνούσαμε πολλούς ανθρώπους…. Δεν είδα την κα Αγρίου και τους μηχανικούς του Δήμου, που ήταν… κρυμμένοι; Πόσες ερωτήσεις κατέθεσαν; Μας νοιάζει ξαφνικά πόσο θα στοιχίσει το έργο; Ο κ. Κοσμόπουλος, ο κ. Τζαμουράνης που ήταν ενήμερος ως διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο κ. Νίκας σκέφτηκαν να… σώσουν το κράτος; Και ας πούμε πως δεν είναι κατάλληλος ο ΜΟΡΕΑΣ που έχει κάνει τόσα έργα, ποιος θα το κάνει; Η εταιρεία του… Μουτσώκου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST ο οποίος εστίασε στη στάση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος για χρόνια υπήρξε δήμαρχος της πόλης, όπως και εκείνη την περίοδο φυσικά, αλλά τώρα τα… ξεχνά.

ΠΟΙΟΣ… ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Πίσω από την ιστορία αυτή, κρύβεται ο Νίκας. Δεν μπορεί μάλλον να δεχθεί πως η Καλαμάτα δεν ψήφισε τον… εκλεκτό του, αλλά τον κ. Βασιλόπουλο. Να θυμίσουμε πως το 2016 ο κ. Νίκας δεν λάσπωσε ούτε μια φορά τα παπούτσια του και σήμερα έρχεται με μια… ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του δημάρχου μιλώντας και για άλλα θέματα, όπως την πλατεία Υπαπαντής. Απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Νίκας θα είναι απέναντι στο Θανάση Βασιλόπουλο, όμως εδώ, ψηφίζουν Καλαματιανοί όχι μόνο ο κ. Νίκας, ο κ. Πλεμμένος και ο εκλεκτός του κ. Παυλόπουλου», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης που ύστερα από μια σειρά προσωπικές αναφορές κατά της τηλεόρασης BEST στάθηκε στη στάση του πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ελευθερία Ηλία Μπιτσάνη, που βγήκε στον… νυν υπέρ πάντων αγώνα κατά του έργου.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ… ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ

«Απαντώ στον αξιότιμο πρώην δημοσιογράφο, συνταξιούχο πια, Ηλία Μπιτσάνη ο οποίος το 2003 όταν άνοιξα το κανάλι, είχε πει πως σε τρεις μήνες θα κλείσω… Το BEST δεν είναι ανώνυμο. Το BEST το εκπροσωπώ εγώ. Θες να γράψεις κάτι για ‘μένα; Γράψε!» σημείωσε και πέρασε σε ένα προς ένα τα σημεία που… αποδομούν αρκετά από τα όσα έχει πει κατά καιρούς.

Αφού κατέδειξε την στάση του απέναντι στο έργο του Περιμετρικού που κατασκευάστηκε από το Μορέα, την ώρα η εφημερίδα του νουθετούσε πιο παλιά επί Μαλαπάνη -που ενστερνίστηκε την τότε άποψή της- να γίνει επέκταση της σύμβασης παραχώρησης και να πάνε πακέτο τα έργα στο Μορέα -φέρνοντας και τις… κόντρες με Τατούλη- αναφερόμενος, λοιπόν σε εκείνα τα γεγονότα και το τι είχε πει ο αείμνηστος Χρήστος Μαλαπάνης, κάλεσε και τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Κουτσούλη να βγει και να πει τι «είχε τραβήξει» από… ορισμένους. Και λέγοντας έτσι, εννοείται η «επιβολή της συνδιοίκησης της πόλης» που κάποιοι επιθυμούσαν-επιθυμούν και με τόσο απροκάλυπτο τρόπο σήμερα σε ανάρτησή του ο κ. Μπιτσάνης σημειώνει.

Τι με αλαζονεία αποκαλύπτει; Τον καφέ «στην έδρα του» που έπινε (και) με τον Νίκα «για ανταλλαγή απόψεων» και πως του… κόπηκε ο καφές από το 2019 και μετά με Βασιλόπουλο για να προσθέσει «…στην Ελευθερία θέλετε να συνδιοικήσετε με τον οποιοδήποτε δήμαρχο; Ποιοι είστε και θέλετε να συνδιοικήσετε… Πρακτικές που έφθασαν μέχρι και να θέτουν στον Πρωθυπουργό στο κάλεσμα για συνάντηση για τα προβλήματα του χώρου των εφημερίδων κλπ. την αντίθεσή τους στο αντιπλημμυρικό του Μορέα!».

Τα ζητήματα ωστόσο είναι πέρα από τα πολιτικά και στις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει ο κ. Μπιτσάνης, αλλά έχει τώρα… ξεχάσει. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Τότε που στις 28 Ιανουαρίου του 2011 μεταξύ άλλων σημείωνε:

«κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν είναι ζήτημα χρόνου να φουσκώσει το ποτάμι ή το ρέμα και να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές αν δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Και πολύ φοβόμαστε ότι ειδικά εφέτος τα πράγματα έχουν αφεθεί πλήρως στην τύχη τους»

Και συνέχιζε σε άλλο σημείο: «…αλλά ταυτοχρόνως να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να απαιτηθούν χρήματα για έργα μεγάλης σημασίας, που αφορούν μεγάλες περιοχές και δεν μπορούν να κατασκευαστούν από δημοτικούς πόρους..

Και φυσικά πως: «…Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με άλλη προσέγγιση πλέον οι τοπικοί παράγοντες – όπως είναι ο κίνδυνος της πλημμύρας από το Νέδοντα»

Και σε άλλο άρθρο του στις 12 Μαρτίου του 2011:

Αναφερόταν σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Αυτόν της πλημμύρας με την οποία την απειλεί ο Νέδοντας εδώ και πολλά χρόνια, ουσιαστικά από την εποχή που άρχισε το σκέπασμα της κοίτης του. Οπως αποδείχθηκε με μελέτη που έγινε πριν από πολλές… τετραετίες -κατά τη διάρκεια των οποίων πέρασαν τουλάχιστον 4 δήμαρχοι-, το σύστημα του κλειστού οχετού δεν μπορεί πλέον να “σηκώσει” ενδεχόμενο πλημμυρικό φαινόμενο. Ετσι, σε ενδεχόμενο πραγματικά έντονων καιρικών φαινομένων στον Ταΰγετο, η πόλη κινδυνεύει να πνιγεί για μια ακόμη φορά από τα νερά του Νέδοντα».

Και συνέχιζε: «Υπάρχουν έργα τα οποία εμφανίζουν μεγάλο κόστος και μπορεί να χρειαστούν πραγματικά μια φορά στα 100 χρόνια. Πλην όμως, η ιστορία του Νέδοντα είναι μια ιστορία με αλλεπάλληλες πλημμύρες και πολύ μεγάλες καταστροφές στην πόλη».

Ο καθένας κρίνεται… Όμως πλέον οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Τους έθεσε προ των… ευθυνών τους -Δριμύ κατηγορώ από Βασιλόπουλο για τα… καπρίτσια που μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών -Τι απάντησε για την… στάση Νίκα (video)

Στρογγυλέματα Νίκα για το αντιπλημμυρικό -Συμμετέχει στο πολιτικό… άδειασμα του Δημάρχου και αφήνει εκτεθειμένη την Καλαμάτα (video)