Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ολοκληρώνεται το… παζλ των προσώπων για τη «μάχη» της Πελοποννήσου (video)

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η “μάχη” της Πελοποννήσου, με το παζλ των προσώπων σταδιακά να ολοκληρώνεται. Τα κόμματα δίνουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην επικείμενη περιφερειακή αναμέτρηση, προσδοκώντας και αυτά να καταγράψουν τις δυνάμεις τους.

Από τη μία έχουμε το δυναμικό ξεκίνημα του Δημήτρη Πτωχού με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ να δίνει το στίγμα των προθέσεών του τόσο με την συνέντευξή του στο “Θάρρος” όσο και με την παρουσία του στην Τρίπολη, και, να γνωρίζει την ευρεία αποδοχή. Πλέον ο ίδιος προσανατολίζεται στο επόμενο βήμα που είναι η σταδιακή ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του συνδυασμού του μέσα στις επόμενες ώρες με έναν μεγάλο αριθμό να περιλαμβάνεται με έμπειρους αυτοδιοικητικούς και την ενεργοποίηση δυνάμεων από την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνει σταδιακά την προετοιμασία του για την εκλογική μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ  που ανακοίνωσε και την στήριξη στον Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Μ.Μάκαρης όπως επισημαίνεται «είναι ιατρός καρδιολόγος, διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc Νανοϊατρικής και ΜΑ Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Εκλεγμένος στα ΔΣ του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ, του Ιατρικού Συλλόγου και του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει δώσει μάχες για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Παλλήνης και στη συνέχεια ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” στην Καλαμάτα».

Απομένει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταλήγει όπως όλα δείχνουν στην υποψηφιότητα του γιατρού Δημήτρη Κουτσούλη επιλέγοντας την αυτόνομη κάθοδο με ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ανανέωση και έχει σημαντικά ερείσματα σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα.