Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Όπου φύγει φύγει… για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Ο χάρτης των κρατήσεων, το κόστος 3 διανυκτερεύσεων

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων για αυτοτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα, καταγράφει το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στους 18 δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς τα ποσοστά προ-κρατήσεων κυμαίνονται από 52% έως 94% στην πλατφόρμα Aribnb, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις που θα αγγίξουν ακόμη και το 100% σε πολλούς απ’ αυτούς τους προορισμούς. Όπως προκύπτει από έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E- Real Estates και σύμφωνα με την AirDNA, στη Μύκονο, είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 2.881 αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, στη Σαντορίνη 3.378, στη Πάρο 1.182 και στη Τήνο 903.

Ο «χάρτης» των κρατήσεων για του Αγίου Πνεύματος

ΎδραΣπέτσες
Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 94% και 73% αντίστοιχα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες κυμαίνεται από 605€ για κατοικία 55τμ , ενώ στην Ύδρα από 740€ για κατοικία 55τμ.

Τήνος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 21/6 – 24/6 αγγίζει το 60% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος διανυκτέρευσης ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 355€ για κατοικία 52τμ..

Σύρος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 71% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 255€ για κατοικία 55τμ.

Πάτμος
Στην Πάτμο, το ποσοστό προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 68% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 455€ για κατοικία 55τμ.
Σκιάθος
Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 81%. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 290€ και αφορά κατοικία 40τμ.

Σκόπελος
Στη Σκόπελο, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζουν το 74% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 230€ αφορά κατοικία 80τμ.

Άνδρος
Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 245€ για κατοικία 60τμ. , ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζει το 63%.

Κύθνος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 86%, ενώ το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 608€ για κατοικία 45τμ.

Αίγινα
Στο νησί της Αίγινας, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 504 κατοικίες. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 84%, ενώ το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 311€ για κατοικία 48τμ.

Μύκονος
Το «νησί των ανέμων» έχει τη τιμητική του και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 70% στην πλατφόρμα Aribnb, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 2.881 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 402€ για κατοικία 60τμ.

Σαντορίνη
Η Σαντορίνη, το νησί του ηφαιστείου, καταγράφει προ-κρατήσεις στο 79%, στην πλατφόρμα Aribnb. Η δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν τις 3.378 κατοικίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 239€ για κατοικία 45τμ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr