Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Ουσιαστικός διάλογος για τις δυνατότητες ανάπτυξης του βουνού στην 2η Ημερίδα “Ολιστική και Συμμετοχική Βιώσιμη Ανάπτυξη Ταυγέτου”

Με κοινή παρουσίαση με τίτλο «Παρόν και Μέλλον στα «Πισινοχώρια» του Ταϋγέτου» συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαδά, Καρβελίου, Πηγών, Αρτεμισίας και Αλαγονίας στην 2η Ημερίδα στη Στούπα  που διοργανώθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Το «Πρόγραμμα Ολιστικής και Συμμετοχικής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ταϋγέτου» το οποίο συντονίζει με επιτυχία ο κ. Μαρκάκης από την Πρωτοβουλία Κατοίκων για Οικολογία – Περιβάλλον – Πολιτισμό «Φίλοι της Βέργας» έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στις δυνατότητες ανάπτυξης του βουνού και ειπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για προτεραιότητα  στα σημαντικά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Ερωτήματα σχετικά με τα σημαντικά έργα οδοποιίας που χρήζουν παρέμβασης ή σχετικά με τον σχεδιασμό και την πορεία της ΟΧΕ Ταϋγέτου, αλλά και την αποκατάσταση της παράνομης χωματερής της Μαραθόλακκας απασχόλησαν τους παρευρισκομένους και αναζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ενισχύθηκε ο συντονισμός και  η συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται δυναμικά στον Ταΰγετο και ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για την 3η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη στις 21 και 22 Οκτωβρίου του 2022.