Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Π. Λιαργκόβας στο BEST: «Εκρηκτικό κοκτέιλ πληθωρισμού στην οικονομία» (video)

Την ανάγκη να παρέμβει ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας και των επιπτώσεών της και στη Ελλάδα, επεσήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best εξ αφορμής της αυριανής (26-05-2022) εκδήλωσης στην Τρίπολη, ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Καθηγητής Πανεπιστημίου,  Παναγιώτης Λιαργκόβας. «Είμαστε στη δίνη πολλών εξωτερικών γεγονότων», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας που στάθηκε σε όσα σημειώθηκαν στα… απόνερα της πανδημίας και φυσικά, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον πόλεμο να μαίνεται και να ενεργειακά προβλήματα να είναι κάτι περισσότερο από μεγάλα.

«Είναι εκρηκτικό το κοκτέιλ με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών της ενέργειας και ίσως μια επισιτιστική κρίση, όχι απαραίτητα στη χώρα μας», είπε ο γνωστός καθηγητής που εστίασε στον πληθωρισμός, ο οποίος όπως είπε, «καίει» την Ελλάδα. «Είναι η μεγαλύτερη «βόμβα», τόνισε και εκτίμησε πως δυστυχώς το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι και ένα διάστημα του 2023. «Υπήρχε πριν χρόνια, λέγαμε στη δεκαετία του 80΄για το τέρας του πληθωρισμού που επανήλθε και… τρέφεται από τις ενεργειακές τιμές.

Χρειάζεται κεντρική πολιτική που μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χαράξει», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ που στάθηκε καταληκτικά και στην αυριανή, σημαντική εκδήλωση παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερακάκη.

δείτε εδώ για την ξεχωριστή εκδήλωση