Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Π. Μαντάς: Αν δεν ήταν ο Σαμαράς να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ σήμερα δε θα μιλάγαμε για ΕΣΠΑ (video)

Στην προσπάθεια που έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη και να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για την αξιοποίηση όλων των αυτών των ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων που δρομολογούνται από τη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση Best ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική εξέλιξη που έχει να κάνει με τη σύσκεψη που συγκαλεί μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στο νομό, ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την πορεία του Πάτρα – Πύργος και φυσικά, με το μεγάλο στοίχημα που έχει να κάνει με τον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα. «Το 2015 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ένα συγκεκριμένο ποσό βάσει της μελέτης της παραλιακής χάραξης, όμως οι διαδικασίες έγκρισης τόσο μεγάλων έργων είναι πια πολύ διαφορετικές ως προς τη χρηματοδότηση στις μέρες μας», είπε ο κ. Μαντάς, ο οποίος  άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνηση και στάθηκε στις θετικές εξελίξεις όπως αυτές σήμερα διαμορφώνονται.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ 
ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 
ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΜΕ 
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΠΑ 

Εξ αφορμής της διενέργειας του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Καλαμάτα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά στην Πελοπόννησο, ο κ. Μαντάς σημείωσε πως το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα είναι αυξημένο κατά 110 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα, η χρηματοδότηση θα είναι η υψηλότερη από ποτέ, ενώ έκανε και μια… αναδρομή με ιδιαίτερη πολιτική αναφορά. «Φανταστείτε πως θα ήταν η χώρα μας, αν ο Αντώνης Σαμαράς την περίοδο 2012-  2015 δεν κρατούσε την πατρίδα μας στην Ευρώπη. Αν είχαμε υποκύψει σε όλα αυτά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και με τις παλινωδίες της επόμενης κυβέρνησης και ήμασταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή, Τι θα συζητούσαμε σήμερα. Ποια έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του κράτησαν τη χώρα στο ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ξανασήκωσε τη χώρα στα πόδια της και καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή με μια συνετή πολιτική», τόνισε με νόημα ο Περικλής Μαντάς ο οποίος στάθηκε λεπτομερώς και στην πορεία των έργων της Μεσσηνίας.