Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Π. Μαντάς για Δ. Πτωχό: «Έχει όλα τα χαρακτηριστικά και το σχέδιο για να βοηθήσει την περιφέρειά μας να αναπτυχθεί ακόμη περαιτέρω» (video)

Στη δυναμική της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όσα αυτή σηματοδοτεί για το μέλλον του τόπου, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, σημειώνοντας πως “συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο για τη διοίκηση των Περιφερειών την επόμενη πενταετία” και προσθέτοντας:

«Η ΝΔ έχει δώσει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά στις Περιφέρειες και ξέρω κι εγώ πολύ καλά, καθώς έχω εκτεθεί στην Αυτοδιοίκηση, πως έχουν και πολιτική ατζέντα», ανέφερε ο κ. Μαντάς, δίνοντας μια ακόμη ξεχωριστή διάσταση στο θέμα. «Και η Ευρώπη ακόμη έχει στηθεί σε έναν πυλώνα για την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Καταλαβαίνετε, πως αν εδώ προσθέσουμε το γεγονός ό,τι οι Περιφέρειες διαχειρίζονται πάρα πολλά χρήματα είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης,  χρειαζόμαστε ένα σχήμα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, με δυνατότητες διοίκησης, πλαισιωμένο από ανθρώπους που έχουν εμπειρία από την Αυτοδιοίκηση, που αν θέλετε ως συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του κ. Νίκα με το θετικό πρόσημο που αυτή έχει προσδώσει στην περιφέρειά μας έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη 5ετία σε ένα επιτυχημένο, αποτελεσματικό σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει την περιφέρειά μας να αναπτυχθεί ακόμη περαιτέρω, ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς που έχει μεγάλη ανάγκη», ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας, τονίζοντας παράλληλα πως είναι τιμητικό να βγαίνουν άνθρωποι από τη γενιά μας μπροστά “σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και πόσο μάλλον ένας άνθρωπος από τη Μεσσηνία”, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις συνθήκες των τελευταίων ημερών και το μέτωπο των πυρκαγιών ο Βουλευτής Μεσσηνίας εξέφρασε την συμπαράσταση και την ευγνωμοσύνη του σε όλα τα στελέχη και όσους δίνουν τη μάχη όλο αυτό το διάστημα για να προστατέψουν ζωές και περιουσίες.

Ακολούθως έθιξε το θέμα της κλιματικής αλλαγής και του ανθρώπινου παράγοντα, αλλά κύρια στο θέμα της πρόληψης που πρέπει να υπάρχει και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να λαμβάνονται εστιάζοντας κύρια στην αυτοδιοίκηση και τους δήμους. «…Δεν ξέρω για πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε τέτοιες καταστροφές στην πατρίδα μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση είχε αρθρωθεί ένα σχέδιο αξιοποίησης πόρων μέσα από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης ένα τεράστιο χρηματοδοτικό εργαλείο προς τους δήμους με το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα να λάβουν χρήματα, να κάνουν καθαρισμούς, να κάνουν διανοίξεις δρόμων, να πάρουν εξοπλισμό πολιτικής προστασίας. Μάλιστα είναι η μόνη πρόσκληση του προγράμματος Α. Τρίτσης η οποία επέβαλε στους δήμους να καταθέσουν και απολογιστικό σχέδιο για το τι έκαναν… Είναι ωραίο να λέμε φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες για τυχόν παραλείψεις ανθρώπων που έχουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση…»

Ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους, ωστόσο έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη που θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο.

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που στοχεύουν με το οικονομικό νομοσχέδιο στην στήριξη των νέων και της οικογένειας -«εμείς υλοποιούμε όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις» είπε χαρακτηριστικά- ενώ μίλησε και για τα όσα με ευρεία συναίνεση έρχονται για την ψήφο των αποδήμων.