Δευτέρα
27
Ιούνιος
TOP

Π. Μαντάς: «Πρέπει να πιστέψουμε στον τόπο μας και τους ανθρώπους του» (video)

Oι προοπτικές που ανοίγονται για τη Μεσσηνία είναι σημαντικές και η ανάπτυξη δεν μπορεί να… περιμένει. Σε αυτή την κατεύθυνση μπαίνοντας σε ένα κρίσιμο δεύτερο 6μηνο για την περιοχή και τα έργα που εκκρεμούν, στάθηκε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς τόνισε πως «…το 2022 είναι μια χρονιά ορόσημο για τη Μεσσηνία καθώς πολύ μεγάλα έργα παίρνουν σάρκα και οστά, με τις διαδικασίες να προχωρούν παρά την πανδημία», και, έκανε ειδική μνεία στο Μιναγιώτικο φράγμα που προωθείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το Καλαμάτα –Ριζόμυλος – Πύλος όπου στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε οριστικό ανάδοχο και την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Χαρακτηριστικές άλλωστε ήταν οι αναφορές του στους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τον τουρισμό, σχολιάζοντας και τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από τα νέα πρωτοποριακά εγχειρήματα της Costa Navarino που τόσο έχει βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή, βάζοντας στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού το νομό.

Ο Μεσσήνιος Βουλευτής αναφέρθηκε παράλληλα στην επιτυχία της Καλαμάτας για την ένταξή της στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων, τονίζοντας πως πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία και μια σπουδαία προοπτική, αλλά και στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στο νομό σημειώνοντας πως “πρέπει να πιστέψουμε στον τόπο μας και τους ανθρώπους του”.

Από την άλλη στεκόμενος στα ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά μας και τις πιέσεις δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, αφού ανέφερε πως η στήριξη που μέχρι στιγμής έχει δοθεί στους πολίτες δεν είναι αρκετή, προσθέτοντας πως καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να καλύψει πλήρως το σύνολο του κόστους, πρόσθεσε πως σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα από την κυβέρνηση. “Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα, επιδοτώντας μέχρι το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής», ανέφερε ο βουλευτής εστιάζοντας στο μείζον αυτό ζήτημα, τονίζοντας πως οι διεθνείς συνθήκες καθιστούν δύσκολη τη διαχείριση και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών χωρίς να διακινδυνεύσει τη δημοσιονομική της σταθερότητα», είπε ο κ. Μαντάς ο οποίος επεσήμανε πως ιδιαίτερο βάρος πρέπει και θα δοθεί παράλληλα σε επιχειρήσεις και αγρότες.