Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Π. Μαντάς: «Στηρίζουμε στοχευμένα τους πολίτες με μόνιμα μέτρα και με μειώσεις φόρων» (video)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η …εισβολή στην ελληνική οικονομία και τις ευρωπαϊκές σε συνδυασμό με τα καμπανάκια για τις αβέβαιες εξελίξεις που ηχούν και από την Κομισιόν, έχουν δημιουργήσει ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας για τις όλες συνέπειες. Ο πληθωρισμός έχει ήδη χτυπήσει «ταβάνι» και η πίεση που ασκείται στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι εμφανής, ενώ και βασικοί τομείς της οικονομίας έχουν επηρεαστεί τα μέγιστα.

«Ζούμε τη μεγαλύτερη δοκιμασία μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο», σχολίασε αρχικά ο Περικλής Μαντάς αναφερόμενος στη… μάχη της οικονομίας που δίδεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μεσσήνιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας» και παρόλες «τις προσπάθειες και τη στήριξη που επιδιώκει η κυβέρνηση μέσα από στοχευμένα μέτρα που αφορούν κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Οι ανατιμήσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη «όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επανήλθαμε με επιπρόσθετα μέτρα, στοχευμένα και κυρίαρχα σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη» σημείωσε αναλύοντας εν συνεχεία τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε ότι αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ο οποίος όπως είπε επιβάλλεται στην ποσότητα των καυσίμων και όχι στην τιμή και η μείωσή του σημάνει σοβαρές απώλειες κρατικών εσόδων. Εστίασε παράλληλα στη βοήθεια που τώρα παρέχεται και η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην επιδότηση των 39 ευρώ αλλά στη μείωση συνολικά 25 φόρων από την έναρξη της θητείας της νυν κυβέρνησης και συνάμα στην «ενίσχυση και επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς 8 στους 10 θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί με τη λογική των μόνιμων μειώσεων φόρων και όχι των πρόσκαιρων και παροδικών λύσεων.

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται θεσμικά. «Έχουμε ψηφίσει νομοθετική διάταξη με την οποία ορίζουμε τα μέγιστα ποσοστιαία όρια κερδών για τις επιχειρήσεις μέσα στην κρίση τα οποία τα έχουμε προσδιορίσει στο ύψος του 2021» , με τους ελέγχους σχολαστικούς και εντατικούς. «Είμαστε σε εγρήγορση» ώστε «να εντοπίσουμε όλους αυτούς που προσπάθησαν μέσα από την κρίση αυτή κερδοσκοπήσουν εις βάρος των πολιτών και θα το κάνουμε μέχρι τέλος.»

Σε εκείνους που πραγματικά δοκιμάζονται και στην καθημερινή αγωνία των νοικοκυριών ο κ. Μαντάς απάντησε πως η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους «…χωρίς να κινδυνεύσουμε ένα νέο 2008 -2009 και όλα αυτά που ζήσαμε μια δεκαετία για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να σταθούμε όρθιοι όλοι μαζί»

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ… ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Στο κατηγορώ της αντιπολίτευσης για αντιδράσεις… «μετά εορτής» ο κ. Μαντάς ήταν κατηγορηματικός «…έχουν μάθει να κάνουν αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες και πάνω στα προβλήματα» για να υπερτονίσει την προνοητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης καθώς «ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη που από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» με την συνολική ενίσχυση να ανέρχεται σε 4 δις ευρώ.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει… αρκεί να κλείσει τα αυτιά τους στις λαϊκίστικες εκφράσεις» είπε ο κ. Μαντάς και άσκησε οξύτατη κριτική στην αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, «ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η κρίση χρειάζεται συνέργειες, συνεργασίες, να είμαστε μετρημένοι, να λέμε κοστολογημένα πράγματα στον κόσμο και να μην την χρησιμοποιούμε (σ.σ. κρίση) ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».