Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Π. Μαντάς: Τρεις παρεμβάσεις για τα αγροτικά ζητήματα – Έρχεται νέα ενίσχυση στους παραγωγούς σταφίδας (video)

Με σαφείς αιχμές κατά ορισμένων, ακόμη και βουλευτών της ΝΔ που όλον αυτόν τον καιρό προέταξαν άλλα συμφέροντα από εκείνα των αγροτών, ο βουλευτής Μεσσηνίας του κυβερνώντος κόμματος Περικλής Μαντάς, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best σε όσα… κλείδωσαν μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι πραγματικά σημαντικά για τους αγρότες και πολλά προϊόντα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο κ. Μαντάς δε θα μπορούσε παρά να αναφερθεί ωστόσο στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κι έτσι, αρχικά μιλώντας για την τραγωδία, είπε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να έρθουν όλα στο φως για να δικαιωθούν οι ψυχές εκείνων που χάθηκαν τόσο άδικα και οι άνθρωποί τους που έμειναν πίσω. «Το οφείλουμε στους πολίτες και σε αυτό θα συμβάλλουμε όλοι. Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν», είπε ο κ. Μαντάς σχολιάζοντας πως προφανώς «μια συγγνώμη δε φτάνει όμως δεν έχουμε ακούσει άλλον πρωθυπουργό μετά τη μεταπολίτευση να αναλαμβάνει και ευθύνες που όπως και να το κάνουμε, είναι διαχρονικές». Ο Μεσσήνιος βουλευτής της ΝΔ ο οποίος έκλεισε την αναφορά του στο θέμα τονίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ ξανά να συμβεί κάτι τέτοιο, στάθηκε εκτενώς στα προβλήματα των αγροτών που είναι ξανά στους δρόμους, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 

«Όπως υποσχέθηκα του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, στους αγρότες της Τριφυλία, συναντήθηκα με τον υπουργό για τρία καίρια ζητήματα», είπε ο κ. Μαντάς ξεκινώντας από το ζητήματα των εργατών γης. Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία, μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα αναφέρει τον ακριβή αριθμό των εργατών γης από τρίτες χώρες, ο οποίος θα είναι κατά πολύ αυξημένος από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ μίλησε και για συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες και μπαίνουν μπροστά προκειμένου να αλλάξει και να διαφοροποιηθεί η κατάσταση, ακόμη και στο θέμα των συνθηκών φιλοξενίας μέσω των όσων προβλέπονται στα σχέδια βελτίωσης.

Ο Περικλής Μαντάς τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν μέτρα για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και εστίασε στα επί μέρους προβλήματα των παραγωγών, ξεκινώντας από τη σταφίδα. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ζητούσε την απόσυρση των αποθεμάτων που είχαν δημιουργηθεί από την πανδημία. Αυτό δε συνέβη και δόθηκε μια μικρή ενίσχυση στους παραγωγούς. «Για το θέμα της σταφίδας έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα και έχω έρθει σε σύγκρουση», είπε ο κ. Μαντάς, θυμίζοντας πως κάποιοι βουλευτές υποστήριζαν το αντίθετο. «Η είδηση είναι από το υπουργείο πως θα δοθεί μια δεύτερη ενίσχυση στους παραγωγούς ύψους 4,7 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Μαντάς σημειώνοντας πως ο υπουργός επέμεινε πως δεν υπάρχει πρόγραμμα απόσυρσης, ενώ καταληκτικά, αναφέρθηκε και στο θέμα της πατάτας και των αθρόων εισαγωγών που έβγαλαν άλλωστε τους παραγωγούς στους δρόμους. «Ζήτησα να σταματήσει η διακίνηση των παραγωγών προς τους εμπόρους με δελτίο αποστολής», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς που θύμισε και όσα μέτρα έλαβε η κυβέρνηση για τους αγρότες, πέραν εκείνων που δεν αμφισβητεί κανείς πως πρέπει να γίνουν.