Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

ΠΑΕ Καλαμάτα: Αγώνας ορόσημο με Επισκοπή – Τι είπε ο Γκεοργκιόφσκι για παίκτες, στόχους και νέα σεζόν  

Παιχνίδι ορόσημο χαρακτήρισε το αυριανό με την Επισκοπή ο Ιλτσο Γκεοργκιόφσκι, το αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των επιδιώξεων της ομάδας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί πλέον, στο πρωτάθλημα της Super League II.

Ευχόμενος τα χρόνια πολλά μετά την ανάπαυλα του Πάσχα και το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου, ο προπονητής της ΠΑΕ Καλαμάτα και οι παίκτες του έστρεψαν την προσοχή τους στην αυριανή αναμέτρηση στην Κρήτη, όπου πάρα την γενική αίσθηση πως θα είναι ένα εύκολο απόγευμα, Ιλτσο Γκεοργκιόφσκι δηλώνει πως εάν η ομάδα του παρουσιαστεί όπως πρέπει και παίξει καλό ποδόσφαιρο μόνο τότε μπορεί η πλάστιγγα να γείρει υπέρ της Καλαμάτας και το παιχνίδι να μην εξελιχθεί σε επικίνδυνη έξοδο. Ο 51χρονος κόουτς το χαρακτήρισε δύσκολο και το έργο του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι για πολλοστή φορά οι επιλογές του είναι περιορισμένες αν αναλογιστεί κάνεις ότι στη λίστα με τους τραυματίες (Μπενιτεζ, Μπακαγιόκο, Μαβινγκά, Καραχάλιου και Καρουτα) ήρθε να προστεθεί και ο Ανδρέας Τάτος που τραυματίστηκε στην προπόνηση (τετρακέφαλος) εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τον τρόπο και τον βαθμό που επηρεάζονται τα πλάνα του προπονητή, παρόλα αυτά το σχήμα του θα είναι, όπως είπε, απόλυτα επιθετικό. Αυτός άλλωστε θα είναι ο συνολικός προσανατολισμός της ομάδας σε αυτή την αποστολή εκτός έδρας.

Ο Γκεοργκιόφσκι που παρακολούθησε δύο ματς της Επισκοπής διαμορφώνοντας την εικόνα ενός δύσκολου και ανταγωνιστικού αντιπάλου με καλούς παίκτες που θα παίξουν και με προσωπικά κίνητρα. “Υπάρχει η αίσθηση πως η Επισκοπή είναι εύκολος αντίπαλος αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% προσηλωμένοι στο στόχο μας. Το αποτέλεσμα της Επισκοπής με τον Ολυμπιακό Β ήταν κατά τη γνώμη μου πλασματικό. Έχει καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα παίξουν για να αποδείξουν πως αξίζουν και παράλληλα να κεντρίσουν  το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Εμείς θα παίξουμε επιθετικά και θα διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα».

Δεν αμέλησε να σταθεί και στο εξαντλητικό πολύωρο ταξίδι (σχεδόν 17 ώρες) στην Κρήτη – με καράβι και λεωφορείο – εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν γρήγορα οι παίκτες της Καλαμάτας και να τα δώσουν όλα για ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μετά τη μεσημβρινή προπόνηση αναχώρησε οδικώς και ακολούθως με καράβι μεταβαίνει στην Κρήτη.

100 ΛΕΠΤΑ

ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ

Σε μια κούρσα με δυνατούς αντιπάλους η «Καλαμάτα» έχει πάρει τρεις  νίκες και μία ισοπαλία. Σε αυτή την προσπάθεια ωστόσο και ειδικότερα στα δυο τελευταία ματς ο έμπειρος προπονητής εστιάζει στο δυσάρεστο στοιχείο πως η ομάδα του κλήθηκε να παίξει με δέκα παίκτες  λόγω αποβολής των Τάτου και Μόζερ αντίστοιχα γεγονός που “επηρέασε το παιχνίδι και το αποτέλεσμα.”

Ερωτηθείς για τους παίκτες και την συνεργασία μαζί του αυτό που τόνισε είναι πως ξέρει τη  αξία του καθενός ξεχωριστά , όμως ως επαγγελματίες θα πρέπει να δείξουν και να αποδείξουν στο γήπεδο τι πραγματικά αξίζουν.  Προσδοκά παρόλα αυτά από τους παίκτες του να βελτιώσουν  την ατομική τους φόρμα και να αποδώσουν περισσότερα στο εγγύς μέλλον.

Οι αρχικές δυσκολίες φαίνεται σιγά σιγά να ξεπερνούνται και να εφαρμόζεται ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας, κατανόησης και σεβασμού στον ρόλο και τις ευθύνες του καθενός μέσα στη ομάδα. Όσο για τους τραυματισμούς εξέφρασε τη πίστη του στο ιατρικό τιμ αλλά και στους ίδιους τους παίκτες του όταν δηλώνουν τραυματίες και ανήμποροι να αγωνιστούν προσαρμόζοντας ανάλογα με τις συνθήκες τα πλάνα του. Αυτό που ζητά ωστόσο είναι όσα δουλεύονται στις προπονήσεις να εφαρμόζονται στους αγώνες.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ,

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο έμπειρος προπονητής αντιλαμβάνεται τον 2ο γύρο επί της ουσίας ως μια  δεύτερη ευκαιρία για την Μαύρη Θύελλα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μόνο την παραμονή της σε αυτή την πολυτάραχη σεζόν  για τον σύλλογο.

«Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Θεωρώ πως αν το κατορθώσουμε τότε στο τέλος της σεζόν ίσως βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία” σημείωσε αρχικά και δεν αμέλησε να σταθεί στο γεγονός πως η ομάδα του διαθέτει καλούς παίκτες οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει με τη σειρά τους να αποδείξουν πως όχι μόνο μπορούν αλλά και θέλουν να κερδίζουν. «Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή, να βρούμε την ταυτότητά μας σαν ομάδα και να διεκδικήσουμε  όσα μας αναλογούν.»

Το κίνητρο που πρέπει να έχει μια ομάδα πολλές φορές απορρέει από την βάση της. Από τη  καλή οργάνωση,  τη συνέπεια και τη σοβαρή αντιμετώπιση καταστάσεων και πραγμάτων. Ο Ίλτσο Γκεοργκιόφσκι μετά από περίπου δύο μήνες στην ομάδα και έχοντας δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού βλέπει θετικά και αρνητικά, με την έννοια των δυσκολιών που πρέπει να ξεπεραστούν στο μέλλον ώστε η ομάδα να “χτίσει” τη νέα χρονιά σε γερές βάσεις. Συνάμα, κίνητρο αποζητούν  και οι ίδιοι οι παίκτες, πολλές φορές από τον προπονητή τους ώστε να ξεπεράσουν εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα. Σε αυτό ο έμπειρος κόουτς εξηγεί πως ναι μεν παρέχει υποστήριξη αλλά «οι ίδιοι οι παίκτες θα πρέπει εξ αρχής να έχουν προσωπικά κίνητρα. Να θέλουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, να δείξουν χαρακτήρα και να έχουν τη νοοτροπία  νικητή. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και πρέπει να το δείχνουμε αυτό και στην  πράξη.»

Καθώς το πρωτάθλημα προχωρά, με την έναρξη του δευτέρου γύρου, ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας αν και δεν μπορεί να απαντήσει που τελικά θα τερματίσει η ομάδα, εκφράζει παρόλα αυτά την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του λέγοντας πως «εφόσον όσα κάνουμε στην προπόνηση βγουν στους αγώνες τότε μπορούμε να «χτυπήσουμε» τα επόμενα παιχνίδια. Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω σε ποια θέση προβλέπω ότι θα φθάσει η ομάδα, αν όμως κατορθώσουμε αυτό που πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε τότε μπορούμε να φθάσουμε ψηλά. Αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Θεωρώ πως μια νίκη αύριο κόντρα στην Επισκοπή θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια. Θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά, στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ,

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

«Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τι θα πρέπει να γίνει τη νέα χρονιά…» σημείωσε αρχικά ο κ. Γκεοργκιόφσκι, παρόλα αυτά μελλοντικές σκέψεις έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται. Τα σχέδια του έμπειρου κόουτς να περιλαμβάνουν και το νέο αίμα της ομάδας. Όπως είπε σίγουρα στο μυαλό του διαμορφώνεται η επόμενα μέρα και όσα θα πρέπει να προστεθούν, να αφαιρεθούν και να αλλάξουν ούτως ώστε να «χτιστεί» η ομάδα σε γερές βάσεις.

«Πιστεύω στους παίκτες που έχει η ομάδα, φυσικά θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν την φανέλα, διότι η Καλαμάτα είναι ομάδα με ιστορία.»

Η συνεργασία με την Ακαδημία είναι και ζήτημα διοίκησης. «Θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της γενικότερης πολιτικής του Δ.Σ. και να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις» είπε και συνέχισε «Σαφώς στο μυαλό μου και στα πλάνα είναι η προώθηση παιδιών από την Μεσσηνία. Στο παρελθόν έχω πάρει πρωτάθλημα με τρεις Κ19 στην βασική ενδεκάδα, και ήδη με την μεγάλη ομάδα αγωνίζονται και προπονούνται Δρούγας, Τριανταφυλλάκης, Γκότσης, Λακριντής και Μουζάκης.»

Έχοντας δουλέψει με μικρά παιδιά κατανοεί την αναγκαιότητα της εμπειρίας. Αυτό που ποδοσφαιρικά λένε οι παίκτες να «ψηθούν» «θεωρώ σημαντικό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, παίζοντας σε κάποια άλλη ομάδα ως δανεικοί, για να “ψηθούν”.» Στην παρούσα φάση η Καλαμάτα δεν έχει περιθώρια να κάνει «πειραματισμούς», όμως όπως σημειώνει ο κ. Γκεοργκιόφσκι «στο μέλλον στόχος είναι να προωθηθούν νέα παιδιά στη μεγάλη ομάδα.

Έχοντας θητεύσει για δυο περίπου μήνες στην ομάδα ο Ιλτσο Γκεοργκιόφσκι νοιώθει πως η «Μαύρη Θύελλα» είναι μια μεγάλη πρόκληση. ‘Είχα μια γενική ιδέα πριν έρθω. Ήξερα πως θα είναι μια πρόκληση… όταν φθάσουμε στο τέλος τότε θα σας πω περισσότερα. Μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί…»

Σ. Τρ.