Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Πανελλαδική απεργία – αποχή κοινωνικών λειτουργών

Σε συγκέντρωση μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Καλαμάτας προσκαλεί τα μέλη του το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, , στις 11 το πρωί της Τρίτης (21/3), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα χρονικά με την αντίστοιχη συγκέντρωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και με άλλες συγκεντρώσεις Κοινωνικών Λειτουργών σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Στόχος είναι φέτος οι Κοινωνικοί Λειτουργοί να κάνουμε τη Γιορτή Αγώνα και τη φετινή Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία να την αναδείξουμε σε ημέρα καταγγελίας και αγώνα εναντίον της δραματικής υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του Κράτους – Πρόνοιας και Υγείας αλλά και διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων Κοινωνικών Λειτουργών ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα το Δ.Σ. του  Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΚΛΕ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και την απεργία της 21ης  Μάρτη 2023, που έχουν προκηρύξει οι κοινωνικοί λειτουργοί όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, προκειμένου να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας που έχει καθιερωθεί ως ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας μαζί με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών την Τρίτη, 21.3.2023, στις 10.00 θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας σχετικά με τα αιτήματα του κλάδου και στις 11.00 στο Παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στη απεργία του κλάδου τους και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τα αιτήματα και το έργο των κοινωνικών λειτουργών.

Ο Πρόεδρος                                                          ο Γραμματέας

Δημήτριος Γ. Φαββατάς                                        Κώστας Γαλιώτος