Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλεται στην Omicron – Στα 29 έτη η μέση ηλικία

Έντονη είναι η επέλαση της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, με τη νέα μετάλλαξη να εντοπίζεται στο 60% των κρουσμάτων, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους. «Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε για να μην μεταδοθεί η νόσος, έχουμε περιορίσει τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και την αιμοδοσία» ανέφερε, σημειώνοντας την ανάγκη που υπάρχει για μετάγγιση αίματος. Γι’ αυτό απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να δώσουν αίμα.
«Να μην φοβόμαστε, μην πανικοβληθούμε, αλλά να προσέχουμε», είπε, υπενθυμίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικότερα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα ζήτησε να μην προσέρχονται οι εμβολιασμένοι πολίτες με θετικό rapid test για εξέταση με PCR, καθώς υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση. Γι’ αυτό συνέστησε να μείνουν σπίτι. Ως εκ τούτου, μόνον οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με μοριακό τεστ.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.protothema.gr πατώντας εδώ