Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Η εξέλιξη «βόμβα» για την παραίτηση ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ήρθε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (05.08.2022): ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκανε δεκτή.

Η παραίτηση έγινε γνωστή με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα παρακολούθησης Predator, καθώς η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, που στόχο έχουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Η απόφαση για την παραίτησή του ελήφθη για να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που θα χρειαστεί να διαχειριστεί πολλές και σοβαρές κρίσεις, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

www.newsit.gr